– Dette er en opplevelse de kommer til å huske en god stund

TAKKNEMLIG: – Dette er en opplevelse de eldre kommer til å huske en god stund. Å bli fraktet i drosje til et julepyntet hotell for så å få servert en fantastisk juletallerken er virkelig med på å gi livsglede til disse eldre, sier formann i Narvik Demensforening, Anne Lise Christensen.

TAKKNEMLIG: – Dette er en opplevelse de eldre kommer til å huske en god stund. Å bli fraktet i drosje til et julepyntet hotell for så å få servert en fantastisk juletallerken er virkelig med på å gi livsglede til disse eldre, sier formann i Narvik Demensforening, Anne Lise Christensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Et ønske om å være gode naboer resulterte torsdag i en hyggelig julemiddag for beboere på Oscarsborg Bo- og Servicesenter (OBS).

DEL

Nesten 30 beboere med pårørende og følge fikk servert en rikholdig juletallerken med riskrem og kaffe til dessert på Grand forrige torsdag.

– Vi skal bli et sertifisert livsgledehjem og i den forbindelse er det snakk om å samarbeide og skape gode bånd og relasjoner med frivilligheten. Morten Koster tok kontakt å sa at de ønsket å bidra og gjøre noe for oss. Vi ble enige om at det måtte vi få til, og dermed ble det julebaking og julelunsj for beboerne på OBS, forteller enhetsleder på OBS, Cecilie Woll.

Saken fortsetter under bildene.

STORFORNØYD: - Et fantastisk tiltak med nydelig mat som bidrar til å skape glede å trivsel for alle oss som var så heldige å få delta, sier Bjørg Nilsen (t.v) og Turid Henriksen.

STORFORNØYD: - Et fantastisk tiltak med nydelig mat som bidrar til å skape glede å trivsel for alle oss som var så heldige å få delta, sier Bjørg Nilsen (t.v) og Turid Henriksen. Foto:

HEIV INNPÅ: Beboere på OBS koste seg masse med julemat på Grand.

HEIV INNPÅ: Beboere på OBS koste seg masse med julemat på Grand. Foto:

Kakebaking og lunsj

På formiddagen kom ledergruppen på Grand opp til OBS med kakedeig slik at beboerne kunne få være med å bake julekaker.

– Det ble en veldig fin bakestund i alle etasjene. Slike aktiviteter skaper glede for dem som ellers ikke kommer seg ut og ikke klarer å gjøre så mye. Selv om de var inne får de gjøre noe, og aktivitet skaper glede, sier Cecilie Woll.

Men det var ikke bare julebakingen som slo an hos beboerne. Julelunsjen på Grand senere på dagen skapte også stor glede.

– Grand sa de ønsket å gjøre noe hyggelig, og inviterte oss derfor med på julelunsj. Siden vi som jobber på OBS ikke har sjans til å få med alle beboerne ned til Grand alene, fikk også pårørende og familien til beboerne være med. Det var stor stas, forteller enhetslederen.

– Det er utrolig fint å se hvordan noe som koster oss så lite kan glede så mange, sier hotelldirektør på Quality Hotel Grand Royal, Marlene Føre Frantzen, og markedssjef hos Kuraas, Kenneth Kuraas.

Saken fortsetter under bildene.

STORFORNØYD: – Et fantastisk tiltak med nydelig mat som bidrar til å skape glede å trivsel for alle oss som var så heldige å få delta, sier Bjørg Nilsen (t.v.) og Turid Henriksen.

STORFORNØYD: – Et fantastisk tiltak med nydelig mat som bidrar til å skape glede å trivsel for alle oss som var så heldige å få delta, sier Bjørg Nilsen (t.v.) og Turid Henriksen. Foto:

Den gode nabo

Ideen til arrangementet kom gjennom hotellkjedens konsept kalt «The Good Neighbour».

– Med over 190 hotell rundt om i Norden og Baltikum synes Choice-kjeden det er viktig å være en god nabo. Vi ønsker med arrangement som dette å utgjøre en forskjell for mennesker og miljø i våre nærområder og nabolag, og være forbilder for resten av samfunnet, forklarer Føre Frantzen.

– Det er utrolig fint at Grand strekker ut ei hånd på den måten. Det er så lite som skal til. Beboerne koste seg masse og det var bare positive kommentarer fra alle kanter. Det eneste som ble nevnt av noen av beboerne var at kaffen var litt sterk, annet enn det var det fantastisk for alle, sier Cecilie Woll.

Da Kenneth Kuraas ble presentert for ideen var han ikke sen med å takke ja til å være med.

– I en hektisk førjulstid er det lett at de gamle blir litt avglemt. Derfor er det ekstra hyggelig å stelle i stand et slik arrangement for nettopp dem, mener Kuraas.

Artikkeltags