Tapte søksmålet mot Tysfjord kommune, men anker: – Vi kunne vært reddet. Men ingen så oss

GIR SEG IKKE: Kvinnene tapte saken mot Tysfjord kommune, men anker. Illustrasjonsfoto: Odd-Georg H. Benjaminsen

GIR SEG IKKE: Kvinnene tapte saken mot Tysfjord kommune, men anker. Illustrasjonsfoto: Odd-Georg H. Benjaminsen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rasende søstre gir seg ikke til tross for tap i retten.

DEL

TYSFJORD-SAKENE: De to søstrene som krevde 16 millioner kroner i erstatning fra Tysfjord kommune tapte søksmålet. Nå anker de.

Årsaken til søksmålet var at de hadde en oppvekst preget av overgrep og omsorgssvikt, en sak som føyer seg inn i rekken av mange liknende saker som har kommet opp i lyset i Tysfjord de siste årene.

– Søsteren min og jeg kunne hatt gode liv. Vi kunne vært reddet. Men ingen så oss. Vi ble mer og mer usynlige for dem som skulle ha hjulpet oss, sier den ene av kvinnene til VG.

Bare fire år

Den yngste søsteren er i midten av 30-årene. Allerede da søstrene var rundt fire år skal de seksuelle overgrepene ha startet.

VG skriver at moren til jentene hadde aleneansvar for dem, og at hun slet med psykiske problemer.

– I anken, som ble levert til Hålogalands lagmannsrett i midten av februar, kommer det frem at barnevernet var kjent med at moren hadde hatt et vanskelig liv. Derfor var de koblet inn allerede før søstrene var født, skriver avisen.

Som viser til en rekke andre punkter i anken.

Ordknapp advokat

VG har vært i kontakt med advokat Roald Angell som representerer Tysfjord kommune i rettssaken.

– Kommunen fastholder at det ikke ble utvist erstatningsbetingende uaktsomhet fra ansattes side knyttet til søstrenes oppvekst. Jeg viser også til Ofoten tingretts enstemmige dom, hvor kommunen fikk medhold i dette synet. Vilkårene for erstatning er etter kommunens syn heller ikke for øvrig oppfylt. Siden dommen er påanket av søstrene, finner vi det ikke riktig å kommentere saken ytterligere i media, sier Roald Angell til VG.

Artikkeltags