Anmelder Tysfjord kommune

Artikkelen er over 2 år gammel

– De lover at så mye skal skje. Det er bare piss og tull, sier anmelderen som mener kommunen holder overgrepsofrene for narr.

DEL

I fjor sommver var Karl Edvard Urheim en av flere som sto fram i VG og fortalte om seksuelle overgrep i Tysfjord. Nå har han levert inn anmeldelse mot kommunen, melder VG.

– Det er bare piss og tull

– Jeg er rasende. Kommunen har ikke gjort noe siden VGs sak i fjor sommer. De lover at så mye skal skje. Det er bare piss og tull. De holder oss for narr. Hvor er fokuset på ofrene? De får ikke nok hjelp. Begeret har vært fullt lenge. Dette er verre enn et nytt overgrep, sier Urheim til VG.

Anmeldelsen gjelder brudd på straffelovens bestemmelser om avvergingsplikten.

– Tysfjord kommune må slutte å oppføre seg som Pontius Pilatus. For mange år siden gikk de ut i media og sa de gjorde så mye og hadde så mange planer. De sa også at det ikke er deres ansvar det som har skjedd. De frikjenner seg selv, og skylder på alle andre og tar ikke ansvar selv. Det er en falskhet, sier  Urheim til VG.

Ordføreren er ikke enig

Ordfører Tor Asgeir Johansen er ikke enig i påstanden om at kommunen ikke har tatt grep siden i fjor sommer.

– Det har vært gjort flere ting på både oppvekstsiden og helsesiden i kommunen, men vi kan selvsagt aldri få gjort nok i slike saker. Jeg vil likevel bestemt avvise at vi har sittet i ro uten å foreta oss noe. Det er ikke tilfelle, sier Johansen, til VG, og viser til kursdager og samarbeid med Barnehuset hos politiet og SANKS.

Artikkeltags