Nå er det alvor. Play in, best av fem. Narvik mot Lørenskog. Første kamp går lørdag ettermiddag i Nordkraft arena, en time senere enn normal kampstart. Søndag kan trener Martin Persson håpe at oppturen fra Nidaros-kampene fortsatte lørdag – og at seier nummer to av to mulige er i boks. Men lett blir det ikke.

Fire på fem dager

– Jeg synes vi gjør to jevnt bra kamper mot Nidaros sist helg. Nå må vi være fokuserte igjen, og ta en kamp av gangen. Det siste er veldig viktig, sier han.

Fire kamper på fem dager venter. Dersom ikke play in er over allerede etter match tre på Lørenskog tirsdag.

– Det hadde vært bra om vi vant tre på rad, men som sagt så tar vi en kamp av gangen. Og det kan bli lange kamper. For alt skal avgjøres i spill ute på isen, ikke på straffeslag om det skulle stå uavgjort. Det er nemlig andre regler i play in.

– Det spilles til kampen er avgjort. Står det uavgjort etter full tid, så blir det spill fem mot fem helt til første lag scorer, sier han.

Det betyr i teorien at det kan bli flere ekstraomganger på 20 minutter hver.

Er ute

Narvik hockey kommer til å mangle to spillere som har bidratt mye i sesongen. Veteranen Samuel Åstrøm og poengsterke Erik Harr er ute med skade.

Saken fortsetter under bildet

– Det er også litt usikkert med Henrik Mathisen, skyter Martin Persson inn.

Trenerduoen Persson/Steffen Fløholm har brukt tid på å se begge kampene mellom Lørenskog og Comet sist helg. Lørenskog vant begge.

– Det er et hardtarbeidende lag i god form, legger ikke Narvik-treneren skjul.

En annen som er i god form er daglig leder i Narvik hockey. Øystein Haugen gleder seg til helgens kamper. Og ber folk i byen om hjelp.

– Nå trenger vi støtte på kampene. Folk må kjenne si besøkelsestid, sier han og legger til at klubben har gjort avtale med UiT Narvik.

«Gratis-studenter»

– Vi gir alle studenter gratis inngang på begge kampene. Får vi 100 er vi fornøyd, kommer nærmere 200 jubler vi skikkelig, sier han.

Haugen sier studentene må registrere seg på app – og de må ha med studentbevis i døren for å komme gratis inn.

Daglig leder sier klubben vil videreføre at trenerteamet kommer ut på isen og forteller publikum om ståa, lag, med mer.

– Martin og Steffen kommer ut 15 minutter før kampstart med brifing til publikum. Sist var det også godt mottatt at noen spillere kommer ut etter kamp. Det var populært særlig blant de yngre, sier Haugen.

Saken fortsetter under bildet

Da Fremover snakket med daglig leder tidlig torsdag, så var det allerede solgt noen undre billetter. Av erfaring tar dette seg opp nærmere kampdager.

– Det er tidlig, men vi oppfordrer folk til å være tidlig ute, sier han.

Fakta

Play in: Best av fem der et lag må vinne tre kamper. Narvik-Lørenskog og Nidaros-Comet. De to beste lagene på tabellen fra 1. divisjon har hjemmekamp i en eventuelt femte match. De to vinnerne går til Fjordkraft-ligakvalik mot lag ni og ti fra Fjordkraft-ligaen. Grüner blir det ene laget, Ringerike eller Manglerud Star det andre.

Kampdager play in Narvik, dersom alle fem må spilles:

Lø. 25. februar: Narvik-Lørenskog

Sø. 26. februar: Narvik-Lørenskog

Ti. 28 februar: Lørenskog-Narvik

Ons. 1. mars: Lørenskog-Narvik

Lø. 4. mars: Narvik-Lørenskog


'