Paniske tilstander i scooterdebatten

Av

Nå er det på tide å avslutte det politiske spillet, tåkelegging av standpunkter og på tide å stå opp for det man faktisk representerer. Siste utspill fra regjeringspartiene i debatten om hyttekjøring med snøscooter, tyder på at panikken har tatt overhånd.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Regjeringas forslag om fjerning av avstandskravet i lov om motorferdsels «hytteparagraf» kommer nå i siste sving, før en viktig votering i Stortinget på tirsdag. Forslaget inviterer ikke til en rask løsning, men derimot til omkamp og politisk spill. Dette til tross for at det er flertall på Stortinget for å fjerne 2,5-kmregelen. Regjeringspartiene sitt forslag tar til orde for å måtte søke om tillatelse til å kjøre på hytta for et år i gangen, noe som er totalt meningsløst for hytteeiere. De er da ikke hytteeiere et år i gangen? I tillegg ønsker regjeringen en stram regulering av antall turer. Dette er ikke å styrke det lokale selvstyret, ei heller å legge til rette for lokal forvaltning. Dette er er flytting av byråkrati, og overstyring av lokaldemokrati og lokalt vett. Det er også vanskeliggjøre av folkshytteliv og friluftsliv.

Stemmer de for forslaget som er fremmet av SP, sammen med Ap og FrP, på tirsdag, så er det det som teller. Stemmer de i mot, ja så har de uansett tapt saken, og man kan da samtidig stille spørsmål ved hensikten bak å komme med dette nå. Dette er «milevis» unna forslaget som lå i forskriftsendringen der vi nettopp har levert høringsinnspill. Salangen kommune bad også der om at avstandskravet på 2,5 km måtte fjernes, i likhet med et stort antall andre. Det forslaget vi fikk ut på høring vedrørende justering av liv om motorferdsel innebar ingen endring mtp hyttekjøring. Det opprettholdt det miljøvernministeren Vidar Helgesen (H) og Ola Elvestuen tidligere har forfektet. Dersom regjeringen vil «høre» bør de ta inn de innspillene som har kommet fra kommunene i den gjennomførte høringen, samt alle krystallklare uttalelser fra de nordnorske kommunene, samt et stort antall kommuner i landets øvrige fylker. Det er på tide å avslutte det politiske spillet. På tide å stemme for det man ønsker, og mot det man ikke ønsker. Voteringen i Stortinget på tirsdag, over representantforslaget fra Senterpartiet, vil bli fasiten over partienes faktiske standpunkt. Så går vi videre derfra med lokal forvaltning av hyttekjøring, slik at hytteliv, friluftsliv og lokal kunnskap kan kombineres til beste for innbyggere og besøkende.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken