Oppdraget er en totalentreprise med en kontraktssum på 132 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift. Prosjektet har oppstart i april 2019 og skal overleveres i juni 2020, med prøvedrift til midten av desember.

− Prosjektet er av stor betydning for vår avdeling og virksomhet i Narvik. Vi er veldig glad i å drive med prosjekter innen utdanningssektoren, og det er ekstra givende å drive byggeprosjekt der fremtidens byggingeniører utdannes, sier distriktssjef Bård Hansen i Peab Bjørn Bygg i en pressemelding.

Bygger om og fornyer

Campus Narvik har bygningsmasse som er utført i to byggetrinn. Et byggetrinn er fra 1969 og det andre fra 1997. Nå skal det eldste bygget, som er på tre etasjer, rehabiliteres og bygges om. I tillegg skal tilgrensende arealer fra det nyeste bygget ombygges og oppgraderes. I hovedsak gjelder dette servicesenter, kantine og glassgård.

− Kunnskapsdepartementet har nå stort fokus på å oppgradere universitetsbygg til fremtidens undervisningsformer og til å gjøre byggene mer attraktive for studentene. Dette prosjektet er et eksempel på dette, og vi gleder oss til å kunne ta fatt på oppdraget sammen med Peab Bjørn Bygg, sier Johan Borud, Statsbyggs prosjektleder.

Fasadene blir oppgradert

Omfanget av rehabiliteringen og ombyggingen i det eldste bygget utgjør rundt 7000 kvadratmeter. I tillegg skal det bygges en lav mellometasje på 207 kvadratmeter i maskinhallen, som er i bygget fra 1997.

− Vi skal også renovere samtlige fasader på bygget fra 1969 og fasaden rundt kantinen. Fasadene utgjør om lag 4000 kvadratmeter totalt, opplyser Hansen.

Arkitekt er Ratio Arkitekter.