– Norden styres fortsatt av sånne som meg. Hvite, heterofile menn på 55 pluss, sa Stordalen til stor jubel fra publikum, skriver Dagbladet.

Almedalsveckan tilsvarer Arendalsuka i Norge, og Stordalen la ingenting imellom.

– Det er ingenting å juble for. Jeg skammer meg litt når jeg ser min egen datter på 27 år i øynene. Dere tror kanskje utviklingen har gått i riktig retning? Nei, dessverre er det ikke sånn, fortsatte han.

Stordalen viste til en svensk undersøkelse der det kommer fram at andelen av kvinnelige ledere i næringslivet gikk ned i fjor, og at 81 av 329 børsnoterte selskaper i Sverige aktivt har valgt bort kvinner i ledergruppene.

Stordalen mener at det er så enkelt som at menn rekrutterer menn og kritiserte samtidig menn som snakker ned kvinner i næringslivet.

– Vi kan ikke sitte og se på at en gjeng gamle menn på 55 pluss selv skal stå for endringene i samfunnet vårt. Det er ingen god løsning, og det er heller ikke oppskriften på å bekjempe rasistiske holdinger og fjerne polariseringen. Da vil det skje lite, og det lille som skjer, vil gå langsomt, avsluttet Stordalen.

(©NTB)