- Kristoff kan vinne alle etappene - her er favorittene

Alexander Kristoff er blant årets favoritter i Arctic Race.

Alexander Kristoff er blant årets favoritter i Arctic Race.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Favorittene i årets Arctic Race of Norway på sykkel testet fiskelykken kvelden før starten av årets Arctic Race of Norway. Alexander Kristoff  dro kun opp tang og tare, men satser på større gevinst under årets ritt.

Kristoff på tur

Den ferske europamesteren Alexander Kristoff dro onsdag på tur til Andørja for den årlige pressetreffen dagen før Arctic Race of Norway ruller i gang. Med seg hadde han Kristoffer Halvorsen (Joker Icopal), Dylan Teuns (BMC), Damiano Cunego (NIPPO-VINI FANTINI) og Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert), samt Arctic Race-sjefen Knut-Eirik Dybdal, som fikk vise sitt hjemsted til ryttere og presse. Det var nemlig her ideen om å etablere det nordligste internasjonale sykkelrittet i verden ble etablert, og det er her starten på første etappe vil være. 
Dylan Teuns vant fiskekonkurransen med dagens eneste torsk, mens hjemmefavoritten Kristoff kun dro tang og tare. Den ferske europamesteren, som vil bli den første til å bære europamestertrøya i et internasjonalt ritt, så imidlertid ikke ut til å tro at vinnerlykken var borte av den grunn.
– I Arctic Race ønsker jeg først og fremst å vinne en etappe. Etappe 2 er den som passer meg best, men jeg vant også i Tromsø i 2014, så den siste etappen er også en mulighet. Etappe 4 er imidlertid noe hardere enn sist, men dersom beina holder helt inn kan jeg ha mulighet også her, sier Alexander Kristoff.

– Kan vinne alle etappene

Siste etappe i Tromsø i 2014 var Thor Hushovds siste løp i Norge, og vinneren av VM fra 2010 har vært involvert i Arctic Race helt siden han la opp.  
– Det er et ganske åpent løp i år. Fire etapper kan ha fire forskjellige vinnere. Men dronningetappen fra Lyngen til Kvaløya, som avsluttes med en stigning, er likevel ikke tøff nok til at vi kan avskrive Kristoff helt for totalseieren. Per i dag har han ferdigheter til å vinne alle fire etapper, men det er vanskelig å kontrollere dette rittet, særlig på den siste dagen i Tromsø. Jeg tipper vi får det samme scenarioet som i Narvik for to år siden. Dylan Teuns er favoritten, men vi kan også få en stor overraskelse på søndag, sier Thor Hushovd.

Årets favoritt

Belgias Dylan Teuns har fått favorittstempelet etter at han vant Tour de Wallonie og Polen Rundt tidligere i år. 
Det føles bra å være her igjen. Jeg deltok også for to år siden, da ble jeg nummer fem i dronningetappen. Stigningene i denne trasseen passer meg, de er ikke for lange. Jeg er i form og jeg gleder meg stort til å komme i gang, sier Teuns.

I en alder av 35 er vinneren av Giro d'Italia 2004, Damiano Cunego, en annen stjerne på startlisten i årets ritt. 
– Dette er min første sykkelopplevelse i Norge. Jeg er her for å prøve å hjelpe min lagkamerat Eduard-Michael Grosu til en sprintseier, men jeg kan like godt gjøre en breakaway for å prøve å vinne en etappe selv. Å vinne et ritt så langt nord ville også vært fantastisk, men det blir vanskelig fordi terrenget ikke passer meg helt. Imidlertid elsker jeg å være her, og jeg skal ta med meg familien min til Nord-Norge en dag for å se mer av det vakre landskapet, sier Cunego.

Morgendagens Helter

Under Morgendagens Helter-rittet i 2013 vant Kristoffer Halvorsen fra Glåmdal foran Anders Skaarseth fra Lillehammer. Begge er nå på startlisten i den femte utgaven av Arctic Race of Norway som ryttere for laget Joker-Icopal. Halvorsen er den regjerende U23 verdensmesteren.
– Hushovd var tidlig mitt forbilde, og jeg var også fan av Tom Boonen. Det var min store drøm å bli profesjonell syklist. Jeg gleder meg virkelig til å være med på dette rittet, og jeg satser spesielt på etappe 2 der jeg kan ha en vinnermulighet. Men med Kristoff og mange andre gode sprintere i rittet blir det tøft, sier Halvorsen.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags