Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker å få isbjørn til Polar Park tidligere enn planlagt

Artikkelen er over 3 år gammel

Allerede neste år kan det bli gitt full gass for å få på plass isbjørn i verdens nordligste dyrepark.

Planen om å bygge isbjørninnhengning i Polar Park i Bardu kan bli framskyndet.

Ragnar Norum, nestleder i Polar Park, var onsdag i formannskapet i Bardu for å snakke om den pågående aksjemisjonen i Polar Park AS. Der la han fram planene for investeringer de kommende årene. I de planene ligger isbjørn først i 2020, men på møtet sa Ragnar Norum at man er i gang med å diskutere en omprioritering av planene for å få på plass isbjørn raskere, skriver Nye Troms.

– Vi diskuterer å ta isbjørn først og så utsette planene om campingplass, sa Norum og la til at parken jobber opp imot Universitetet i Tromsø med planene om å få på plass isbjørn.

LES OGSÅ: Polar Park: Har en jerv på hånda – og planlegger flere ulvekull

Vil øke til 100.000

Norum viste til besøkstallene for dyreparken de siste årene, der det er helt klart at nye attraksjoner selger og trekker mye folk.

– Når attraksjonene er stor, kommer også folk, sa Norum, som også røpet at parken på sikt har satt som mål å få 100 000 besøkende i året.

Det er et skritt opp ifra tidligere mål om 50 000 og betydelig høyere enn besøkstallet parken ligger på i dag, der det har ligget rundt 30 000 i året. Med en topp i 2009 på 40 000.

LES OGSÅ: Polar Park vil hente isbjørnen Rein til parken

Bardu sa ja

Det var med bakgrunn i aksjeutvidelsen i Polar Park at Norum kom til formannskapet. Bardu kommune er forespurt om å gå inn med mer kapital i parken. Det sa politikerne ja til, noe som betyr at Bardu kommune går inn med en halv million ekstra i aksjeemisjonen. Samtidig skal en ny større aksjonær inn i parken som vil sitte med 43 prosent av aksjekapitalen. Samme prosentandel som Forte Narvik da vil ha, mens Bardu kommune vil ha 9 prosent.

Dyrest i verden

Ragnar Norum fortalte også om underskuddet i 2017, som i stor grad kommer av at man har endret konseptet i Wolf Lodge – ulvehytta. Hytta er nemlig blitt noe helt annet enn den var ment som.

– Vi har bygd noe som er på øverste hylle i verden når det gjelder overnatting. Ingen andre steder kan man overnatte slik med ulver. Det er også ett av de dyreste overnattingsstedene i verden, muligens bare slått av noen toppsuiter i Dubai, sa Norum.

Han sa for øvrig at parken jobber med å få flere dyr, og også flere arter, der snøleopard og sibirsk tiger fortsatt er på ønskelista.

Kommentarer til denne saken