Denne uken starter ny Tysfjord-rettssak i Narvik - mann står tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne

Politiadvokat Siv Remen

Politiadvokat Siv Remen Foto:

En overgrepstiltalt etter stor politiaksjon i 2011.

DEL

Torsdag åpner rettssak i Ofoten tingrett mot en mann står tiltalt for seksuelle overgrep mot en psykisk utviklingshemmet kvinne.

Saken omhandler forhold som er relativt langt tilbake i tid. Det er satt av seks dager til behandlingen av den.

Stor aksjon

Det var i november 2011 at politiet aksjonerte mot fire menn fra Musken i Tysfjord. Pågripelsen fikk betydelig oppmerksomhet ettersom det var hele 12 tjenestefolk som deltok.

- Vi aksjonerte på bakgrunn av bekymringsmeldinger fra pleie- og omsorgsavdelingen i kommunen, opplyser politiadvokat Siv Remen ved Narvik politistasjon.

De fire mennene som alle var i 40-50-årene ble tatt til politistasjonen i Narvik, siktet for seksuelle overgrep. Etter avhør ble alle sluppet fri.

Men nå er det tatt ut tiltale mot en av dem – en tiltale som har en strafferamme på inntil seks års fengsel. Det handler om å skaffe seg «seksuell omgang ved å utnytte noens psykiske lidelse eller psykiske utviklingshemming».

Tysfjordprosjekt

- Selv om dette er en sak som var kjent fra før VG-oppslagene i 2016 om overgrepssaker i kommunen, ble de av praktiske hensyn tatt inn i det som nå kalles Tysfjordprosjektet, forklarer Remen.

Prosjektet omhandler i alt 151 overgrepssaker av ny og gammel dato.

Tiltalen beskriver forhold fra september 2008 til november 2011 da politiet ble gjort kjent med mulige straffbare forhold.

Mannens forsvarer, advokat Alf-Martin Solvin, har opplyst at mannen nekter enhver skyld for det han står tiltalt for.

Artikkeltags