Trapper opp søk etter savnet seilbåt

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Søndag ble det satt igang en stor leteaksjon etter at mann i 20-årene fra Bodø la ut i seilbåten  fra Tromsø mot Svalbard for 10 dager siden.

Siste sikre observasjon er gjort 65 nautiske mil nordvest for Tromsø 27. august, etter at båten hadde gått fra byen dagen før

Søndag kveld ble søket innstilt på grunn av mørket, men letingen ble gjenopptatt mandag morgen.

Mandag morgen opplyser Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge at søket etter båten er i gang igjen.

- Nå skal vi samle sammen det vi fant ut av i går, men vi har ikke noe konkret. Vi vet ikke hvor båten er, sier redningsleder Lars Nedrevåg ved HRS Nord-Norge til an.no.

- Vi har vært på øyene rundt Tromsø. En rekke havner er også blitt sjekket ut i løpet av natten, men uten positivt funn, sier redningslederen videre.

Han forteller at etterretningsarbeidet fortsetter.

- Vi ber fortsatt sjøfarende om å rapportere til oss og at man må ta kontakt med enten HRS eller politiet dersom man har noen observasjoner, sier Nedrevåg.

LES OGSÅ: Bodømann i 20-årene er savnet i Nordishavet - søket fortsetter mandag

Orion-fly og tre redningsskøyter

Orion-fly og tre redningsskøyter søker nå etter seilbåten som skal være på vei fra Tromsø til Svalbard.

Søket blir nå konsentrert mellom Tromsø og Bjørnøya, etter flere tips om observasjoner av seilbåter nær kysten.

Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge fikk inn savnetmelding om båten klokken 18.30 lørdag kveld, og det ble søkt hele søndag uten funn.

Søndag kveld ble søket innstilt på grunn av mørket, men letingen ble altså gjenopptatt mandag morgen.

Orion-flyet vil søke mellom Tromsø og Bjørnøya. En redningsskøyte vil søke ved Sørøya i Vest-Finnmark og to redningsskøyter skal søke på yttersida av Senja, sier redningsleder Lars Nedrevåg ved HRS Nord-Norge til an.no.

- Det vil muligens også delta et fly fra flyklubben i Tromsø, sier Nedrevåg.

Bodø Radio, Vardø Radio og Bjørnøya Radio bere alle sjøfarende i det aktuelle området om å holde utkikk etter den savnede seilbåten og meldee inn eventuelle observasjoner, opplyser HRS.

Observasjoner

Søndag ble det gjort en observasjon av en seilbåt ved Ringvassøya utenfor Tromsø, men ifølge Carlsen fikk de ikke sjekket den før den var borte. Det er også gjort observasjoner av båter ved Senja og rundt Sørøya i Finnmark, som skal sjekkes ut.

Seilbåten bærer navnet «Argo» og er en 27 fot lang (rundt 8,5 meter) eldre seilbåt. Den dro fra Tromsø torsdag 25. august og skulle etter planen være framme på Svalbard allerede 30. eller 31. august.

Båtvant

Mannen som er savnet er fra Bodø. Han er bosatt i Bodø og er i 20-årene.

Politiet i Salten omtaler mannen som båtvant.

– Han har drevet med seiling også, sa operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved politiet i Salten til an.no søndag.

Han skulle altså bruke fem-seks dager på overfarten.

Etter det Hovedredningssentralen har fått opplyst, er det verken radioutstyr eller satellittelefon om bord. Mannen hadde mobiltelefon, men den siste sikre observasjonen av båten ble gjort i 5-tiden om morgenen lørdag 27. august, rundt 65 nautiske mil nordvest for Tromsø.

Bodø-mannen kjøpte båten i Vesterålen og hadde med kjæresten sin på seilturen nordøstover til Tromsø, men seilte deretter alene til havs med kurs for Svalbard.

– Alt syntes å være i orden da kjæresten forlot båten og reiste hjem igjen, sa Ivar Bo Nilsson til NRK søndag.

– Familien er bekymret. Det er mye hav å søke i, men vi håper det beste, sa Ivar Bo Nilsson.

Artikkeltags