Helikopterpilot sendt til lege etter hard landing

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

En pilot er sendt til lege etter det som politiet karakteriserer som en hard landing. Hendelsen skjedde på Fossbakken i Lavangen kommune.

Helikopteret tilhører Heliscan.

Til lege for sjekk

Havarikommisjonen, Luftfartstilsynet og Arbeidstilsynet er varslet.

Hendelsen har skjedd nærmere tre kilometer nord for Fossbakken, ifølge operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

– Piloten er sendt til lege for en sjekk, men hvordan tilstanden på helikopteret er, tør jeg ikke si. Alle statlige instanser er satt inn for å finne ut hva som har skjedd, sier Munkvold til Nordlys.

Piloten har plutselig måttet foreta en hastelanding

Arbeidet selskapet HeliScan utfører i området, er på vegne av Statnett. Det er i forbindelse med byggingen av ny høyspentlinje nordover at HeliScan er innleid.

På bildene Nordlys kan presentere, ser vi at helikopteret antakelig har tatt med seg en del trær under landing. Dette er foreløpig ikke bekreftet.

Ivan Småland i HeliScan vil ikke spekulere i hva som har skjedd, og sier han er glad for at det gikk så bra som det gikk.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

– Dette har skjedd i forbindelse med et løft. Piloten har plutselig måttet foreta en hastelanding. Noe mer enn det vet jeg ikke, sier Småland til Nordlys.

Knekte trær

Småland sier at landingen har skjedd rett i nærheten av HeliScans løftebase.

Først var Småland informert om at helikopteret landet på denne basen. Nordlys sendte over et bilde til Småland som viser at helikopteret står inne i skogen.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

– Nei, dette er ikke på basen vår. Jeg ser at det er knekte trær, men om det er helikopteret som har gjort dette, vil jeg ikke spekulere i.

Småland er informert om at helikopteret har små skader, og at piloten har det etter forholdene bra.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags