Telefonstorm mot politiet etter at de kjørte uten skilt: – Vi har en mistanke

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Politibil uten skilt.

DEL

Det er politiet i Nordland selv som melder at de har opplevd telefonstorm inn til operasjonssentralen etter at en av deres cellebiler på Fauske manglet registreringsskilt en kort periode natt til søndag, rapporterer Avisa Nordland

– Vi mistenker at noen har fjernet skiltet fra bilen etter tjenesten startet i dag, skrev de på Twitter like før klokken 01.00 natt til søndag.

– Har en mistanke

Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson opplyser søndag morgen at de ikke har kjørt rundt uten skilt med vilje.

– Da dette ble oppdaget rundt halv ett, var vi ute på et oppdrag på en adresse på Fauske. En av ungdommene der fattet stor interesserte i bilen – og det var også den gjengen som gjorde oss oppmerksomme på at cellebilen manglet registreringsskilt, forteller han.

– Vi har en mistanke om at skiltet forsvant der og da, uten at vi vet det med sikkerhet, legger han til.

Fortsatt borte

Nilsson mistenker at hendelsen også er spredt i sosiale medier.

– For kun en time etterpå strømmet det inn med telefoner til operasjonssentralen fra folk om at politibilen manglet skilt, forteller han.

Operasjonslederen påpeker at bilen ble tatt ut av drift med en gang, og at nye skilt med nytt registreringsnummer settes på mandag.

– Vi har ikke funnet skiltet.

Julebordsesongen opphever naturlovene

I Narvik ble lørdagskvelden innledet med en melding om pipebrann – som etter hvert viset seg å ikke være en pipebrann likevel.

Politiet har ellers brukt tiden på helseoppdrag. Ordensforstyrrelser har det ikke vært – som politiet har vært invovert i, ifølge leder på operasjonssentralen hos Nordland politidistrikt Tom-Ove Hammer.

– Været spiller nok litt på lag med oss nå. Vi har egentlig en stille og rolig periode – til julebordsesongen kommer, og opphever alle naturlover.

Artikkeltags