– Kvinnen kom løpende inn og hoppet på ryggen til en av politibetjentene

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det kan høres ut som om scenen er hentet fra en actionkomedie, men hendelsen er hentet rett fra virkeligheten – fra Svolvær.

Roping, og dunking og noen som ropte hjelp

Lørdag kveld meldte nemlig Nordland politidistrikt om at de rykket ut til en adresse i Svolvær. Det skal ha vært vedvarende rop og skrik på adressen.

– Vi fikk melding fra noen som bodde i samme hus som mente at han hørte mye bråk fra kjelleren. Det var roping, og dunking og noen som ropte hjelp. Melderen var redd for at det ble utøvd vold, sier operasjonsleder hos politiet i Nordland, Ivar Bo Nilsson, til Avisa Nordland.

Det ble i alle fall utøvd vold etterpå.

Hoppet på ryggen til politiet

Da politiet gikk inn i leiligheten ble de angrepet av en kvinne og en mann som befant seg på adressen.

– Da politiet kom møtte de kvinnen utenfor huset og ba henne bli værende. Mens politiet prøvde å roe ned mannen kom kvinnen løpende inn og hoppet på ryggen til en av politibetjentene, sier Nilsson.

– Dette førte til at manne også gikk av skaftet og begynte å sparke og slå på politibetjentene, fortsetter han.

Etter hvert måtte politiet få bistand fra en ambulanse. Begge er nå pågrepet og sitter i arresten.De er begge anmeldt for vold mot politiet.

Eksemplarisk i Narvik

Ut fra nattens politiloggg kan det se ut som om Narvikregionen har kommet seg unna julebordstormen. Det krever en forklaring:

– Jo, i Narvik har det vært en eksemplarisk oppførsel i julebordstiden, mens det nærmest har vært krigstilstander andre steder, sier operasjonsleder Mads Bernhof ved Nordland politidistrikt.

– Det er Bodø, Mo og i Mosjøen som har fått det, legger han til.

Ekklel opplevelse i Bjerkvik

På morgenen søndag er imidlertid en patrulje på vei mot Bjerkvik.

– En kvinne på jobb på en bensinstasjon hadde en ganske ekkel opplevelse med kunder som oppførte seg dårlig. Vi er på tur dit for å sjekke nå.

Artikkeltags