Vekterselskap advarer: Skal ha utgitt seg som ansatt for å få tilgang til hus i Beisfjord

Stig Kristiansen, driftssjef på Securitas for Narvik og Indre Troms. Arkivfoto

Stig Kristiansen, driftssjef på Securitas for Narvik og Indre Troms. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det viste seg å være en representant for et alarmselskap som banket på dører - les ny sak her: Alarmselskap etter advarsel: To misforståelser og én nybegynnerfeil

Driftssjef på Securitas for Narvik og Indre Troms går ut med advarsel. Han forteller at mandag formiddag ringte en person på i et bolighus i Beisfjord, og presenterte seg som fra Securitas.

– Personen skulle kontrollere brannvarslingsanlegg. En ting er helt sikkert, vi gjør ikke det i privatboliger. Da han ble spurt om legitimasjon sa han at det hadde han ikke fått, for han skal nettopp ha begynt i Securitas, sier Stig Kristiansen.

Stig Kristiansen har jobbet for Securitas i 31 år, og sier selv han kan det meste av rutiner selskapet har. Han er trygg på at det ikke var en ansatt i Securitas som ringte på døren for å kontrollere et brannvarslingsanlegg.

– Ingen fra Securitas er ute å jobber for oss uten godt synlig legitimasjon, og vi viser den frem hvis vi blir spurt. Legitimasjonen skal være synlig hele tiden, det gjør den på oss alle sammen, sier Stig Kristiansen.

– Vi driver med sikring av bedrifter og gjør kontrolltjenester på brannvarsling, men kun for bedrifter, sier han.

Til privatboliger drar de kun på melding om enten brann eller innbrudd.

– Og da legitimerer vi oss og kjører uniformerte biler, forteller Stig Kristiansen.

Han synes ikke noe om at deres bedrift blir brukt for det han beskriver som påskudd for å komme seg inn hjemme hos folk.

– Vi har varslet politiet, og blir å anmelde saken, sier Kristiansen.

SISTE: Mandag kveld har politiet vært i kontakt med mannen som ringte på døren, og kan bekrefte at vedkommende jobber i et vaktselskap.

Artikkeltags