Gå til sidens hovedinnhold

Tre menn siktet for gruppevoldtekt i Tromsø

Artikkelen er over 4 år gammel

En 19-åring sitter fengslet og to andre jaktes av politiet etter at en kvinne skal ha blitt voldtatt i Tromsø i sommer.

Tre afrikanske menn er siktet for grov voldtekt av en norsk kvinne i Tromsø.

Ifølge politiet skal voldtekten ha skjedd på en privatadresse i juni. En 19 år gammel mann, opprinnelig fra Kenya, sitter i dag varetektsfengslet i forbindelse med saken. Nord-Troms tingrett forlenget onsdag fengslingsperioden med fire uker.

Bakgrunnen for fengslingen er unndragelsesfare, skriver Nordlys.

Skal være i Afrika

De øvrige to siktede i saken befinner seg ifølge politiets opplysninger i Afrika. Begge to er etterlyst internasjonalt via Europol og Interpol.

- Vi har en idé om hvor de er, men jeg ønsker ikke å gå inn på det, sier Frode Stock, politiadvokat i Troms politidistrikt.

Det var den fornærmede kvinnen selv som anmeldte forholdet til politiet. Mannen som sitter fengslet har vært i avhør og nekter straffskyld for siktelsen.

- Utover det ønsker jeg ikke å kommentere detaljer i etterforskningen på dette tidspunktet, sier Stock.

Ifølge fengslingskjennelsen fra tingretten finnes det DNA-spor som knytter 19-åringen til voldtekten. Videre fremkommer det at han i avhør har erkjent at han rørte fornærmede mens hun lå i en seng sammen med de øvrige to siktede.

Husker ikke alt

Han nekter imidlertid for at han gjorde det for å tilfredsstille seg selv seksuelt, men har forklart at han var nysgjerrig og ville undersøke hva som foregikk.

Mannen var beruset da det hele foregikk og har videre fortalt at han ikke husker alt.

- Foreløpige beviser i saken viser at de to andre har hatt mer aktive roller i løpet av denne kvelden og natten. Begge to forlot også Norge etterpå. Min klients opptreden skiller seg fra disse to, sier advokat Asbjørn Krantz, 19-åringens forsvarer.

Det har foreløpig ikke lyktes for Nordlys å komme i kontakt med kvinnens bistandsadvokat Annichen Rye-Holmboe.