Hektisk natt for politiet i Nordland – fem leteaksjoner natt til fredag

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet i Nordland har i løpet av natten gjennomført fem leteaksjoner. Alle er nå avsluttet.

DEL

Politiet har hatt ei hektisk natt til fredag. Politiet har måtte bistått i fem leteaksjoner langs fylket. I en pressemelding oppsummerer politiet natten.

Leteaksjon Vesterålen.

Politiet fikk melding 5. juli 2018 ca kl. 21.40 om en mann som var skadet på tur ved Kjerringstranden i Vesterålen. Røde Kors ble sendt til stedet, og det ble konstatert at mannen hadde en brukket ankel. På grunn av vanskelig tilgjengelig terreng ble SeaKing rekvirert og hentet ut mannen ca kl. 02.20 og brakte han til sykehus. Oppdraget er etter dette avsluttet.

Redningsoppdrag i Lofoten

Mann hadde gått seg fast i fjellområde ved Andhopen. Hadde gått opp på fjellet, men kom seg ikke ned ved egen hjelp og ba om hjelp ca. kl 01.40. SeaKing hentet ned mannen ca kl. 04.15. Mannen var i god behold. Oppdraget er etter dette avsluttet.

Savnet pasient ved sykehjem i Bodø

Sykehjemmet meldte pasient savnet, og politiet igangsatte søk etter denne. Pasienten ble etter kort tid funnet på institusjon. Oppdraget er etter dette avsluttet.

Turgåere gått seg fast i Syv søstre ved Sandnessjøen

Ca kl. 23.00 meldte et turfølge bestående av to personer at de var blitt overrasket av tåke i nærheten av Botnkrona ved Syv søstre, og kom seg ikke videre. De var dårlig kledd og kalde. Røde Kors ble varslet og kom til personene litt over kl. 05.00. Begge var da nedkjølte og ble ivaretatt av Røde Kors.

Savnet person fra institusjon på Ørnes.

Ca. kl. 23.00 fikk politiet melding fra sykehjemmet på Ørnes om at de savnet en eldre mann som lider av demens.Politiet igangsatte en større leteaksjon, hvor de bistås av frivilige, Redningsskøyta og SeaKing. Savnede ble funnet i god behold ca 07.00. Oppdraget er etter dette avsluttet.

Artikkeltags