Gå til sidens hovedinnhold

Populært gårdsmarked med avleggere og knivsliping

Nylig var det blomsterbyttedag i hagen til den gamle Anderssengården i Bogen.

Til tross for dårlig værmelding var folket i Evenes tydeligvis svært glade for kunne å delta på kulturarrangement igjen og nærmere 70 møtte opp.

Blomster og marked

Det var Evenes Husflidslag som dro i gang Blomsterbyttedag for bortimot ti år siden. Ideen var å kunne bytte avleggere og blomster seg imellom, eventuelt betale en symbolsk sum om man ikke hadde med planter selv.

Siden den gang har det ballet på seg og i år var det også boder med salg av husflid og ting og tang, tombola, musikkinnslag og mulighet for å få slipt kniver på gammelmåten.

Marianne Daniloff hadde et større utvalg av sommerblomster og stauder til salgs, mens andre kom med avleggere og blomster de hadde spadd opp fra hagen sin. Mange lot seg friste og fikk med seg fine blomster hjem.

Gammel gård- og tradisjonskunnskap

Anderssengården er fra begynnelsen av 1800-tallet, og ligger rett ved siden av nedlagte Bogen skole.

Våningshuset er som et lite kulturhus å regne. Det har vært en rekke kulturarrangement her i årenes løp.

Både eierne Magne Solberg og Aina Heimdal, samt husflidslaget som leier 2. etasje i hovedbygget til sine ukentlige aktiviteter, er interesserte i å ivareta historie og tradisjonskunnskap.

Under årets blomsterbyttedag sveivet man i gang den gamle slipesteinen og de som ville fikk slipt sine redskaper på tradisjonell måte.

Gjensyn med koret

Etterlengtet gjenhør med sangkoret Det var også kafé med salg av blant annet neslesuppe.

Praten satt løst og etter hvert fikk de oppmøtte stor glede av å oppleve Bogen Sangforening synge live igjen, for første gang siden korona.

En gjensidig glede fordi koret var også glad for endelig å kunne opptre for publikum igjen.

Under sin dyktige dirigent Ekaterina Amundsens ledelse fikk man høre «Nordaførr vårvise», «Venner for livet», «Goahtoeanan» og humoristiske «Alt er stampa».

Ikke lenge etterpå kom pøsregnet.

Bildeserie

Blomsterbyttedagen

Kommentarer til denne saken