Posten kan snart erstatte postkassen din med en robot

DIN NYE POSTKASSE? Denne konseptskisse viser hvordan den nye postkassen muligens kan bli seende ut. Posten understreker at det jobbes fortsatt med det endelige designet på brev- og pakkeroboten.

DIN NYE POSTKASSE? Denne konseptskisse viser hvordan den nye postkassen muligens kan bli seende ut. Posten understreker at det jobbes fortsatt med det endelige designet på brev- og pakkeroboten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Er du klar for å kassere postkassen?

DEL

Posten Norge har inngått avtale med Buddy Mobility om å utvikle verdens første selvkjørende brev- og pakkerobot, ifølge en pressemelding.

Posten skriver at den nye roboten vil i enkelte områder kunne erstatte postkassen slik vi kjenner den i dag. 

Kjører i seks kilometer i timen

Roboten fungerer slik at du blir varslet om det er brev og pakker. Da kan du  bestemme selv om du vil gå ned i gata og hente sendingen med en gang eller bestille den helt fram til inngangsdøren på et senere tidspunkt. 

Automaten kjører selv tilbake på kvelden og blir i løpet av natten fylt med morgendagens leveranser. Brev og pakkeroboten vil kunne dekke opptil 100 husstander.

– Brev- og pakkeroboten får avansert styring og sensorikk. Den skal kjøre i kun 6 km/t, som betyr at det er liten risiko for omgivelsene. Det øker også sannsynligheten for at vi raskere kan ta roboten i bruk, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

– Betydelig potensial

Buddy Mobility er et norsk mobilitetsselskap bestående av et konsortium av norske og internasjonale leverandører og investorer som utvikler ulike løsninger basert på autonom teknologi.

– Vi tror det finnes et betydelig potensial i autonom teknologi og synes det er spennende at en så stor aktør som Posten lener seg fram og bidrar til utvikling og anvendelse av slike løsninger, sier utviklingssjef Per Ivar Selvaag i Buddy Mobility.

Artikkeltags