Tirsdag publiserte Fremover denne artikkelen om forsinket byggearbeid på UiT Narvik. Forsinkelsen fører til at begynnelsen på skoleåret ikke blir som planlagt, fordi studentene må belage seg på digital undervisning de første ukene. Også oppstartsseremonien blir digital, av samme grunn.

En periode hadde saken tittelen «UiT Narvik utsetter studiestarten: – Derfor må vi vente». Det ble misvisende, ettersom studiestarten ikke er utsatt selv om den blir digital. Tittelen ble derfor, etter en henvendelse fra UiT, endret cirka klokka 16.30. Da hadde saken ligget ute siden klokka 12.07.

I saken framgikk det likevel tydelig at det var studiestart på selve campus som var utsatt, og at det ville bli digitalt opplegg den første tida.

For ordens skyld er det dette opplegget som gjelder for studiestart, ifølge UiT:

  • Åpningsarrangementet 10. august blir gjennomført digitalt. Det betyr at det ikke vil være oppmøte på campus for studentene.
  • All undervisning vil foregå digitalt de første ukene av semesteret fram til bygget er klart. Endelig dato for gjenåpning av campus kommer vi tilbake til.
  • Oppstart for studenter på y-vei og 3-semester 20. juli, samt undervisning for disse studentene, vil også skje digitalt.
  • Studentaktiviteter i regi av fadderuka og studentene selv vil også foregå rundt semesterstart.