Tidligere ordfører blir prest i Ofoten

Rolf Steffensen begynner i nyopprettet stilling som prest for det lulesamiske området.

Rolf Steffensen begynner i nyopprettet stilling som prest for det lulesamiske området.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

NYTT OM NAVN:Prest og tidligere ordfører i Hamarøy, Rolf Steffensen (59), er tilsatt som prest i lulesamisk område, med særskilt sokneprestansvar i Drag/Helland og Korsnes sokn i Ofoten prosti. Stillingen er nyopprettet og det geografiske ansvarsområdet strekker seg fra Ballangen til Saltfjellet.  

Bispedømmerådet har i sin nye bemanningsplan for Ofoten prosti med det ivaretatt behovet for å ha en prest med god kompetanse i lulesamisk språk og kirkeliv. Over tid har lulesamisk språk blitt en naturlig del av gudstjenester og kirkelige handlinger, spesielt i Drag-Helland sokn. Bispedømmerådet og biskop i Sør-Hålogaland, Ann-Helen Fjeldstad Jusnes, ønsker å fortsette dette arbeidet og er glade for å ha Steffensen tilbake som prest i Sør-Hålogaland bispedømme.

Rolf Steffensen var sokneprest i Hamarøy gjennom mer enn 20 år, en tid høyaktuell som ny biskop og ønsket som prost i Ofoten, men valgte å ta en utfordrende jobb som skoleutvikler og rektor ved Folkehøgskolen Nord-Norge (tidligere Soltun) på Evenskjer i Skånland.

- Jeg ser meg ferdig med den jobben jeg ble hentet inn til å gjøre her på skolen. Nå gleder jeg meg til nye spennende og krevende oppgaver, sier Steffensen til Fremover.

Nå ikler han seg altså prestekjolen igjen og starter i stillingen i midten av august.

Artikkeltags