Storelvmo som opprinnelig er fra Narvik er professor i meteorologi og klima ved Instituttet for geofag ved Universitetet i Oslo. I september fikk hun tildelt UiOs pris for unge forskere for sitt forskningsarbeid rundt aerosolers innvirkning på klimaet.

Storelvmo er den andre som mottar prisen for yngre forskere, en pris som ble etablert i 2019 og som går til en forsker eller forskermiljø som har utmerket seg i sitt forskningsarbeid. Prisvinneren må være 40 år eller yngre på tildelingstidspunktet.

Prisvinneren fra Narvik ble overrakt prisen den 2. september hvor hun mottok en diplom og en sjekk på 250 000 kroner under Universitetets årsfest.

Les også:

Trude Storelvmo høsten begynte i 2017 som førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. I 2019 ble ble hun professor ved Institutt for geofag hvor hun har forsket på atmosfære og aerosolers innvirkning på klimaet, et arbeid som hun fikk både ERC stipend, og senere også tilknyttet et større svensk-koordinert forskerprosjekt.

Hun er tilknyttet universitetet Nord som professor 2 ved Handelshøyskolen. Økonomiske konsekvenser av klimaendringer er også et av hennes områder som hun har forskningsinteresser i.