Gå til sidens hovedinnhold

Promillekjøring endte i kræsj med parkert bil

Fyllekjøring og slåssing preger politiloggen natt til lørdag.

Mens det i Narvik ikke er meldt om noen hendelser, har politiet hatt litt å gjøre både i Harstad, Lofoten, Tromsø og Bodø natt til lørdag.

Flere fyllekjøringer

I Harstad ble en mann i starten av 20-åra pågrepet og fratatt førerkortet etter å ha kjørt med promille. Det skjedde etter at han hadde kjørt bilen inn i en annen, parkert bil.

Mannen stakk av fra stedet, men vitner tok registreringsnummeret. Politiet fant bilen utenfor mannens hjem, og mannen erkjente forholdet.

Tidligere samme natt observerte en politipatrulje det de beskriver som «mistenkelig kjøreatferd» og stanset et kjøretøy.

Les også

Stor nedgang i antall trafikkdrepte

– Fører var beruset, og blodprøver sikres, skriver politiet på Twitter klokka 02.25.

Mannen ble anmeldt og fratatt førerkortet.

I Tromsø melder politiet om et trafikkuhell på Stattøra. Politiet fikk melding om hendelsen, og rykket ut. Det var kun ett kjøretøy involvert, og føreren av kjøretøyet var alene.

– Vedkommende siktes for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver politiet på Twitter 05.30 lørdag morgen.

Kjøring i ruspåvirket tilstand var en av de vanligste ulykkesårsakene i 2020, ifølge Statens vegvesens dybdeanalyser av dødsulykker.

Slåssing og bråk

I Bodø melder politiet at flere personer var involvert i et utendørs slagsmål i Dronningens gate. De involverte var i 20- og 30-åra. Én person ble kjørt til legevakt med kutt i hodet. Én person ble pågrepet.

– Foreløpig noe uklart hendelsesforløp. Politiet oppretter sak, tvitrer politiet klokka 02.40.

Les også

Mannen forsøkte å passere grensa til fots. Da måtte politiet tilkalles

Også på Leknes har politiet rykket ut til ordensforstyrrelse. Denne gangen til en «uoverensstemmelse» mellom to menn i 20-åra.

– Den ene skal ha dyttet til en av vaktene. Begge bortvist fra stedet, tvitrer politiet, som opprettet sak på forholdet.

Også sør i fylket har politiet måtte bortvise en mann fra et serveringssted. En mann i 20-åra ble bortvist fra et spisested i Mosjøen, etter å ha oppført seg vanskelig.

– Fått pålegg om å holde seg borte til i morgen, skriver politiet.

Kommentarer til denne saken