Av rundt 30 personer var Nora den som fikk jobben

FORNØYD MED PRYO: Nora Elida Hauge Livelten og Kjersti Stokvold som er daglig leder på Søstrene Grene i Narvik.

FORNØYD MED PRYO: Nora Elida Hauge Livelten og Kjersti Stokvold som er daglig leder på Søstrene Grene i Narvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uken er det PRYO uke. PRYO står for praktisk yrkesorientering. Det er når elvene fra niende og tiende klasse får arbeidserfaring fra praksisplasser i Narvik.

DEL

Elevene skal jobbe hele uke 16 i en bedrift de selv har kontaktet. Ungdommene jobber uten lønn og får kunnskap og erfaring som «betaling». Fremover har snakket med to ungdommer og deres arbeidsgivere i Narvik om hva de synes om PRYO-uken. De går begge på Narvik ungdomsskole på Framnes.

Erfaringer om yrkeslivet

Nora Elida Hauge Livelten og hennes arbeidsgiver i arbeidsuka, Kjersti Stokvold, som er daglig leder på Søstrene Grene i Storsenteret, er begge fornøyde med PRYO.

– Jeg synes det er bra at ungdommene får prøve se hvordan det er å jobbe. Det er kjempeviktig også fordi de får erfaringer fra yrkeslivet, forteller Stokvold.

Livelten var den eneste av rundt 30 personer som fikk jobben på Søstrene Grene.

– Etter at Nora hadde vært og ordnet seg jobben strømmet det inn mange andre som var interessert i å jobbe der, men siden Nora kom først så fikk hun jobben, forteller Stokvold.

– Jeg synes ikke det var så vanskelig å kontakte Kjersti og ordne meg jobben. Jeg synes det er så interessant å jobbe her og jeg hadde veldig lyst, forteller Livelten.

– Hvilke oppgaver har du hatt så langt?

– Jeg har gjort mye forskjellig. Blant annet så har jeg stått i kassen og ordnet med varene, forteller Livelten.

Nysgjerrige ungdommer

En annen ungdom som er i praksis er Sandra-Elisabeth Bergvik. Hennes veileder er Sigve Wiik hos Narvik Megleren. Wiik er eiendomsfullmektig og jurist hos Narvik Megleren.

– Vi i Narvik Megleren er veldig glad for at Sandra og andre kommer hit for å jobbe. Ungdommene er så nysgjerrige og Sandra har mange interessante spørsmål som får en til å måtte tenke seg om, forteller Wiik.

– For å få inntrykk om hvordan arbeidssituasjonen er når man blir voksen er det veldig viktig at ungdommene får prøvd å se hva som interesserer dem, fortsetter Wiik.

– Jeg viste at jeg ville jobbe på Narvik Megleren fordi jeg har alltid hatt en interesse for det, og faren min driver med salg og der har jeg fått interesse av å selge hus, forteller Bergvik.

Narvik Megleren er en av tre husmeglingsbedrifter i Narvik.

– Hvorfor valgte du å jobbe akkurat på Narvik Megleren?

– Jeg har alltid vært interessert i å se på hus både i Narvik og på TV siden jeg var liten. Jeg er veldig glad i å se på Solgt på NRK og Boligjakten på TV 3, sier Bergvik.

– Noen andre grunner er at jeg er veldig glad i å snakke med folk og det er interessant å se hvor mange fine hus det er i lille Narvik, legger hun til.

GLAD FOR EKSTRA ARBEIDSKRAFT: Sigve Wiik hos Narvik Megleren er glad for at de kan ta inn praksiselever og tror ungdommen har godt av å se hvordan arbeidslivet fungerer. Sandra-Elisabeth Bergvik valgte Narvik Megleren fordi hun er interessert i kjøp og salg av hus.

GLAD FOR EKSTRA ARBEIDSKRAFT: Sigve Wiik hos Narvik Megleren er glad for at de kan ta inn praksiselever og tror ungdommen har godt av å se hvordan arbeidslivet fungerer. Sandra-Elisabeth Bergvik valgte Narvik Megleren fordi hun er interessert i kjøp og salg av hus. Foto:

Artikkeltags