I Bø i Vesterålen er det full radiodrift i Radio Bø. Lokalradioen har nå store planer om å ekspandere. Målet er å kapre flere lyttere i Lofoten og Ofoten.

Radio Bø satser millioner av kroner på utvidet dekningsområde og får snart opp DAB-sendere i hele konsesjonsområdet, skriver lokalradio.no.

Går alt etter planen får Radio Bø også opp en sender i Narvik i løpet av sommeren. Dermed kan lyttere i Ofoten også få inn lokalradioen. Det mest aktuelle stedet å plassere den senderen, er på Veggfjellet, som ligger mellom Herjangen i Narvik og Bogen i Evenes, ifølge Vesterålen Online.

Radio Bø har blitt innvilget konsesjon for lokal DAB i Lofoten, Ofoten og Vesterålen. Styreleder i Radio Bø, Arne Osnes, sier at de vil bygge ut området trinnvis

– Når vi har gjort det, vil vi ha dekning i vesentlige områder av Lofoten og Ofoten. Vi vil fortsatt ikke være helt i havn, men på god vei, understreker Osnes.

Lokalradioen regner med å investere så mye som to og en halv millon kroner på å få opp lokale DAB-sendere, men mener at det vil lønne seg på sikt:

– Det meste er finansiert. Vi har fått tilskudd fra Medietilsynet og har også brukt en del egenkapital. Det koster steikandes mye, men skal vi levere det lytterne ønsker og å opparbeide et godt omdømme, må vi gjøre det som kreves, sier Osnes til VOL.