(Avisa Nordland)

En jury nedsatt av NRK Nordland og Avisa Nordland har kåret Ramona Lind fra Sortland til Årets Nordlending 2019.

Prisen ble delt ut i Bodø tirsdag ettermiddag.

- Mandag 7. januar opplevde hun en mors verste mareritt. Etter endt juleferie hjemme på Sortland kjørte hennes sønn, den livsglade jusstudenten Charlie Dan Lind, tilbake til Tromsø og samboeren. En kilometer vest for Nordkjosbotn skjedde det fatale. En litauisk sjåfør mistet kontrollen på vogntoget. I 88 km i timen fikk han sleng på hengeren. Med voldsom kraft traff den Charlie Dans bil, heter det i juryens begrunnelse.

SE DIREKTE FRA KÅRINGEN HER: Se hvem som blir Årets Nordlending 2019

Charlie Dan døde i mars. Både før og etter sønnens død har Ramona Lind kjempet for å bli kvitt dårlig skodde vogntog og sjåfører uten erfaring med norske vinterveier.

- I statuttene til prisen heter følgende: «Årets nordlending har gjennom personlig innsats det siste året bidratt til trivsel og utvikling for nordlendingene og/eller framstått som eksempel på nordlendingenes skaperkraft og stå-på-vilje». Juryen mener at årets vinner tilfredsstiller alle deler av kriteriene. Det gjør også folk i Nordland. 8 813 mennesker har gitt sin stemme og sin begrunnelse. Ramona har fått klart flest stemmer.

an.no kommer med mer fra kåringen