Gå til sidens hovedinnhold

Reagerer på Fremover-sak: – Jo, Narvik har en fungerende smittevernplan

Artikkelen er over 1 år gammel

Sjefredaktør Christian Senning Andersen beklager.

Fremover meldte torsdag at Narvik kommune ikke hadde smittevernplan før koronavirusutbruddet.

– Dette er direkte feil, sier rådmann Lars Skjønnås.

– Daværende Narvik kommune hadde en relativt ny smittevernplan som ble utarbeidet i 2019 av kommuneoverlegen. Denne smittevernplanen er videreført inn i den nye Narvik kommune, som har samme kommuneoverlege. Smittevernplanen har videre en underliggende pandemiplan. Denne ble utarbeidet i 2020, før koronasaken kom til Europa, sier Skjønnås.

– Unødvendig

Disse planene gjelder inntil nye planer for ny kommune blir vedtatt.

– En slik oppdatert smittevernplan kan ikke fullføres hundre prosent nå. Vi venter på statistikk og data fra Statistisk sentralbyrå som først blir tilgjengelig medio 2020.

– Dette kunne Fremover enkelt fått avklart med å ta en telefon til oss, og vi syns det var leit at saken ble presentert slik. Det var helt unødvendig, synes vi, sier rådmannen og fortsetter:

– Dette etterlater et innrykk av at Narvik kommune ikke er à jour, og ikke var klar for det som nå skjer. Det er så langt unna virkeligheten som noe kan være. Det er kun egnet til å skape engstelse hos innbyggerne, sier Skjønnås.

Han peker på at Fremover baserer sin melding på en artikkel som opprinnelig ble publisert i Aftenposten torsdag.

– I den opprinnelige artikkelen var det nevnt at noen kommuner sannsynligvis ikke var helt oppdatert grunnet kommunesammenslåing. Det syns vi godt Fremover også kunne nevnt, sier han.

Fremover beklager

– Vi beklager at vi har gitt feil opplysninger i denne saken, eller mer presist: VI beklager at vi i vår nyhetsmelding ikke fikk med hele historien. Som rådmannen helt rett sier, kunne vi fått hele bildet ved å høre med kommunen.

– Vi kunne alternativt tatt det samme forbeholdet som Aftenposten gjorde i sin sak, om at kommunesammenslåing kunne være årsaken i enkelte tilfeller. Begge deler hadde det kostet oss lite å gjøre, så her har vi rett og slett vært for raske. Da ble det feil, og det beklager vi, sier sjefredaktør i Fremover, Christian Senning Andersen.

Kommentarer til denne saken