Skal forsøke å fly opp til rasområdet i Tamokdalen

SKAL PRØVE Å LETE: Redningsmannskapene vil prøve å fly opp til rasområdet søndag, for å forsøke å finne de antatt omkomne skigåerne. Her fra fredag, da skredeksperter i NVE og mannskapet på UNN-helikopteret utvekslet informasjon etter to helikoptersøk.

SKAL PRØVE Å LETE: Redningsmannskapene vil prøve å fly opp til rasområdet søndag, for å forsøke å finne de antatt omkomne skigåerne. Her fra fredag, da skredeksperter i NVE og mannskapet på UNN-helikopteret utvekslet informasjon etter to helikoptersøk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nordlys: Politiet i Troms melder at det søndag vil bli gjort forsøk på å fly opp til rasområdet ved Blåbærfjellet i Tamokdalen, med bistand fra et av Luftforsvarets helikoptre fra 339-skvadronen.

Dette vil skje mens det fremdeles er dagslys.

– Dersom værforholdene tillater det skal det gjøres forsøk på å posisjonere funn. Vi er på stede ved Blåbærfjellet nå, men har ikke kommet i gang med søk ennå, forteller Reinert Johansen, operasjonsleder i politiet, til Nordlys i 10.10-tiden.

Fire personer savnet

Det var onsdag kveld det ble kjent at fire personer, tre finske menn og en svensk kvinne, var savnet etter å ha vært på tur i området. Fredag hadde det gått såpass lang tid at Hovedredningssentralen, UNN og politiet konkluderte med at de fire savnede hadde omkommet i snøskredet.

Redningsmannskapene og nødetatene meldte på fredag at det trolig ikke ville bli gjort nye søk i helga på grunn av skredfare og dårlig vær.

– At vi gjenopptar søket i dag likevel skjer på bakgrunn av nye værrapporter vi fikk inn i går kveld. Men det er fortsatt utfordringer knyttet til været der inne,

Snøskredet som gikk på Blåbærfjellet onsdag var rundt 300 meter bredt og 500 meter langt.

Artikkeltags