– Det har tidligere vært et råd fra FHI om testing, nå setter vi det ned som krav at de skal testes. De skal testes to ganger. Frem til en har besvar den første testen så skal en være i karantene. Den neste testen skal tas tidligst etter 48 timer, sier statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Inger Klippen til NRK.

Det har vakt oppsikt at en svensk vikarlege med påvist koronasmitte har spredd smitten til en sykepleier og en pasient ved Nordfjord sykehus.

– Det er svært beklagelig at det er svensk personell med smitte som har vært i norske helseinstituasjoner, sier Klippen videre.

Lørdag opplyste også Helgelandssykehuset i Sandnessjøen at en svensk sykepleiervikar hadde testet positivt for koronaviruset. Sykepleieren hadde fått karantenefritak og fikk dispensasjon for å starte i arbeid før testresultatet var klart.

Mandag var tre personer fortsatt i isolasjon, mens fire pasienter er satt i karantene etter å ha hatt nærkontakt med sykepleiervikaren.

Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, sier til NRK at de siden mars har etterlyst et krav om at svensk helsepersonell som jobber på norske sykehus skal testes.

Les også:

Les også: