Regjeringen ber om mer penger til Evenes

MER PENGER: På grunn av endringer for å unngå turbulens over rullebanen på Evenes, har Forsvarsbygg måtte flytte hangaren. Nå ber Regjeringen om Stortingets godkjennelse for bruk av nær 400 millioner kroner mer til etableringen av den nye basen for de maritime patruljeflyene.

MER PENGER: På grunn av endringer for å unngå turbulens over rullebanen på Evenes, har Forsvarsbygg måtte flytte hangaren. Nå ber Regjeringen om Stortingets godkjennelse for bruk av nær 400 millioner kroner mer til etableringen av den nye basen for de maritime patruljeflyene. Foto:

Regjeringen har i dag bedt om Stortingets godkjenning til å starte opp to investeringsprosjekt – i tillegg til en endring av kostnadsrammen for de maritime patruljeflyene på Evenes.

DEL

De nye investeringsprosjektene er artillerilokaliseringsradarar til Hæren og modernisering av rullebanen på Ørlandet. Prosjektene er i samsvar med inneværende langtidsplan. I tillegg ber regjeringen Stortinget om å godkjenne en ny kostnadsramme for maritime patruljefly på Evenes.

– Regjeringen ber Stortinget godkjenne ny kostnadsramme for etablering av fasiliteter for de nye maritime patruljeflyene (MPA) på Evenes stasjon. Årsaken er endringer for å unngå turbulens – som ville gå utover annen flytrafikk, heter det fra regjeringen. Les hele forslaget fra regjeringen her (ekstern lenke).

Merkostnaden er beregnet til 393 millioner kroner.

Men en ny plassering av hangaren førte også til at Forsvarsbygg må endre på den opprinnelige løsningen for avrenning av kjemikalier for avising av flyene. Totalt er derfor kostnadsrammen økt med 558 millioner kroner for MPA-prosjektet på Evenes.

Regjeringen opplyser imidlertid om at totalkostnaden for hele utbyggingen på Evenes fortsatt er innenfor kostnadsrammen på 5,08 milliarder 2020-kroner, som Stortinget tidligere er informert om.

Artikkeltags