Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen vil vedlikeholde tivolier og alpinanlegg for 250 millioner kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

Næringsminister Iselin Nybø (V) har satt av 250 millioner kroner til en tilskuddsordning som skal finansiere vedlikehold av fornøyelsesparker og alpinanlegg.

Ordningen skal forvaltes av Innovasjon Norge. Søkere til ordningen må ha driftstillatelse etter tivoli- eller taubaneloven, og de må ha mottatt støtte fra den generelle kompensasjonsordningen.

– Alpinanleggene ble hardt rammet av nedstengningen av Norge. Denne ordningen vil sikre at anleggene får penger til å gjennomføre lovpålagt vedlikehold, slik at de er klare til å ta imot gjester igjen i neste sesong, sier Nybø (V) i en pressemelding.

I tillegg til vedlikehold av alpinanlegg, omfatter ordningen lovpålagt vedlikehold av blant annet vannsklier, zipliner, simulatorer og hoppeslott i foretak som har hatt stort omsetningsfall.

– Det er viktig at sikkerheten er på topp når man skal kose seg med barna i ferien, sier næringsministeren.

Ordningen gjelder bedrifter med stort omsetningsfall i mars, april og mai, som var månedene med de strengeste smitteverntiltakene. Ifølge Næringsdepartementet er det i overkant av 300 kommersielle tivoli- og taubanevirksomheter i Norge.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken