Regjeringen vil opprette ny redningsbase i Troms

Artikkelen er over 1 år gammel

Store avstander og mange oppdrag kombinert med for tynn bemanning er grunnen til at regjeringen oppretter en ny redningsbase i Troms, ifølge statsministeren.

DEL

Erna Solberg (H) slapp nyheten da hun besøkte Tromsø mandag.

Regjeringssjefen begrunner opprettelsen av den nye basen med høy aktivitet, store avstander og mange redningsoppdrag, også knyttet til turisme og næringsaktivitet, i Nord-Norge og spesielt Troms fylke.

– Vi er litt for tynt bemannet i Nord-Norge på beredskapsressurser, ut fra den gamle beredskapsplanen med seks baser. Derfor har vi sagt at vi trenger en sjuende, sier statsministeren til NTB.

– Det dreier seg om at oppdragene er flere og aktiviteten større, sier Solberg.

Det tas sikte på at en ny base settes i drift første halvår 2022.

– Regjeringen er opptatt av å styrke beredskapen i nord. Med innfasingen av nye redningshelikoptre på basene i Bodø og på Banak i tillegg til kystvakthelikoptre, vil den sjuende basen i Troms gi en betydelig styrket helikopterkapasitet i nord, skriver regjeringen i en pressemelding.

De nye redningshelikoptrene vil få bedre rekkevidde, større hastighet og bedre evne til å operere i dårlig vær enn dagens Sea King-helikoptre, ifølge regjeringen.

– Redningshelikopterberedskapen i Nord-Norge er ikke like god som ellers i landet. Det er store avstander mellom redningshelikopterbasene i Bodø og på Banak, heter det.

Ifølge stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) fra Troms kan den nye basen bare lokaliseres enten på Bardufoss eller i Tromsø.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken