Leverer et overskudd på 9,2 millioner kroner

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Siste prognose og balansering av budsjettet til Narvik kommune tilsa at budsjettet for 2018 akkurat skulle gå i balanse.

DEL

Nå viser det seg at årsregnskapet Narvik kommunes årsregnskap for 2018 leveres med et overskudd på 9,2 millioner kroner.

– Vi vet det er tøffe tider i organisasjonen, men de skal ha skryt for å ha klart å følge budsjettene, og jobbet med trang økonomi - samtidig som vi har levert gode tjenester.

Det sier ordfører i Narvik kommune, Rune Edvardsen i en pressemelding.

– Det er harde økonomiske tider og fortsatt har vi en del utfordringer. Vi må fortsatt jobbe godt med økonomien for å skaffe oss handlingsrom, både for nødvendige investeringer, utvikling og reformer av kommunen

Rådmann for nye Narvik kommune Lars Skjønnås sier at det nytter å jobbe målrettet.

– Vi trenger dette når vi nå skal bygge nye Narvik kommune sammen med Ballangen og Tysfjord. Det blir tøffe tak fremover.

Ifølge pressemeldingen var Narvik kommunes driftsinntekter i 2018 på 1,6 milliarder kroner, mens utgiftene var på 1,58 milliarder kroner. Dette gir et positivt netto driftsresultat på 17,6 millioner kroner.

Avsetning til disposisjonsfond øker samtidig i regnskapet med 27 millioner kroner, og Narvik kommune har nå totalt 84 millioner kroner på bok, heter det i pressemeldingen fra Narvik kommune.

Artikkeltags