Til nå er det 37 ungdommer som har meldt seg på humanistisk konfirmasjon i Narvik. Det er 17 flere enn i fjor på samme tid og en økning på 85 prosent. Påmeldingen er fortsatt åpen.

– Det har vært et stort trykk i påmeldingen allerede fra vi åpnet i juni. Aldri har vi opplevd at så mange vil konfirmere seg hos oss, skriver Jørn Jønsberg som er leder i Human-Etisk forbund Nordland i en pressemelding.

For Jønsberg var det uventet at så mange skulle melde seg på.

– Vi tenkte at det på grunn av koronapandemien kanskje ville bli litt færre påmeldte eller at folk ville vente lengre med å melde seg på. Men så ble det altså helt motsatt, så det er jo utrolig hyggelig.

Les også:

Konfirmasjon er en stor dugnad, med frivillige i konfirmasjonsutvalgene som arrangerer konfirmasjon og frivillige kursledere til konfirmasjonskursene.

– Dette er folk som har grundig opplæring og som gjør en formidabel innsats. Vi er utrolig stolte over de frivillige i Human-Etisk forbund, skriver Jønsberg.

Selv om det allerede er mange som har meldt seg er det ingen fare for at det blir fullt.

– Vi garanterer at alle som melder seg på før påmeldingsfristen får plass. Alle skal bli konfirmert, skriver Jønsberg som mener at grunnen til at mange velger humanistisk konfirmasjon er at de opplever at tilbudet har høy kvalitet og et godt omdømme.

– Jeg tror mange er fornøyde med det vi tilbyr og det gjør at folk snakker varmt om tilbudet vårt. I tillegg viser undersøkelser at stadig færre tror på Gud og at denne trenden er sterkest blant de unge.