10.342 studiesøkere har UiT Norges arktiske universitet som sitt førstevalg i år. Dette er en rekordstor økning på 25 prosent fra 2019, og første gang UiT har over 10.000 søkere. Det melder universitetet selv på egne nettsider.

I prosent er det UiT Campus Narvik som har størst økning på antall søkere. Narvik har en økning på 30,7 prosent sammenlignet med 2019. (Se tabell i bunnen av saken).

Idrett i Narvik

Det er fortsatt paramedisin og luftfartsfag som er de mest populære bachelorstudiene ved UiT. Paramedisin har 324 søkere på 20 studieplasser, noe som gir 16,2 søkere per plass, mens luftfartsfag har 168 søkere på 12 studieplasser, 14 søkere per plass. Rett etter kommer bachelorstudiet i datateknikk ved campus Narvik, der det er 115 søkere på 10 studieplasser, altså 11,5 søkere per plass.

Profesjonsstudiet i psykologi tar for første gang inn søkere via Samordna opptak og er veldig populært. 1130 søkere konkurrerer om 49 studieplasser, 23,1 søkere pr. plass.

I listen over populære studier, oppgis idrett i Narvik som det årsstudiet med flest søkere per studieplass. Der er det 24 søkere og åtte studieplasser.

Barnehagelærer

Mange kommuner i Nord-Norge har et stort behov for barnehagelærere, og UiT har til nå tilbudt slik utdanning i Alta og Tromsø. Fra høsten tilbyr UiT også desentralisert og samlingsbasert barnehagelærerutdanning i både Finnsnes, Harstad og Narvik, opplyser universitetet.

– Vi ser at det er gode søkertall til alle våre barnehagelærerutdanninger, for eksempel det samlingsbaserte studiet vi tilbyr i Alta. I tillegg er vi veldig fornøyd med at vi har fått god respons på at vi starter opp slik utdanning på Finnsnes, Harstad og Narvik. Vi har mer enn nok søkere til at vi kan starte opp til høsten, sier UiT-rektor Anne Husebekk ifølge pressemeldingen.

Oversikt over prosentvis økning av søkere per studiested:

  • Alta: 20,7 prosent
  • Narvik: 30,7 prosent
  • Tromsø: 27 prosent
  • Harstad: 19,9 prosent
  • Hammerfest: 22 prosent