Renate Slettli Nymo (44) blir styreleder i Fremover og er ansatt i stillingen regiondirektør i Amedia region nord og som administrerende direktør i Bladet Nordlys.

Slettli tar over etter Marit Skog, som gikk av i januar. Siden har sjefredaktør Helge Nitteberg i Nordlys også vært fungerende regiondirektør.

Lang erfaring

Renate Slettli Nymo kommer fra en stilling som strategisk rådgiver i Atea. Før hun begynte i Atea har hun hatt nøkkelstillinger i JM Hansen, Troms Kraft og Ernst & Young. Hun har også bakgrunn fra Næringsforeningen i Tromsøregion.

Direktør for mediehus i Amedia, Morten Nilsen, er svært tilfreds med ansettelsen.

– Amedia har en sterk og viktig posisjon i nord. Vi er overbevist om at vi med ansettelsen av Renate vil styrke og utvikle oss i et strategisk viktig område for Amedia. Renate har god kommersiell teft, dyp digital innsikt og sterke strategiske egenskaper. I tillegg er hun veldig dyktig med folk, sier Nilsen i en pressemelding fra Amedia.

– Jeg ser fram til å ta med meg erfaringer med digital transformasjon og endringsprosesser inn i en ny bransje. Jeg gleder meg til å bli kjent med mediebransjen og ser også fram til å jobbe tett med næringslivet i nord, sier Slettli Nymo.

Nøkkelrolle

Slettli Nymo blir styreleder i seks aviser: Finnmark Dagblad, Finnmarken, Finnmarksposten, Fremover, Lofotposten og Lofot-Tidende. Hun blir også administrerende direktør i Bladet Nordlys, og utgjør toppledelsen i mediehuset sammen med sjefredaktør Helge Nitteberg.

Renate Slettli Nymo begynner i stillingen 9. august.