Ankesaken mot Ludvigsen opp i februar neste år

FEM ÅR: Svein Ludvigsen er dømt til fem års fengsel i Nord-Troms tingrett. Her fra da den hovedfornærmede mannen forklarte seg i retten. Illustrasjon: Ane Hem, NTB scanpix

FEM ÅR: Svein Ludvigsen er dømt til fem års fengsel i Nord-Troms tingrett. Her fra da den hovedfornærmede mannen forklarte seg i retten. Illustrasjon: Ane Hem, NTB scanpix Foto:

Av

Svein Ludvigsens ankesak skal behandles i Hålogaland lagmannsrett i februar neste år.

DEL

Ifølge iTromsø starter saken 10. februar. Det er satt av tre dager, med en fjerde dag til disposisjon, i ankebehandlingen av saken mot den tidligere fylkesmannen.

I forrige uke ble det kjent at det bare er punktet om at han skal ha forledet en asylsøker med lettere psykisk utviklingshemming til sex, som vil bli prøvd på nytt.

Punktene som ikke skal behandles på nytt, omfatter at tiltalte skal ha forledet to andre unge asylsøkere til å få sex. Blant annet gjelder dette den hovedfornærmede i saken.

Svein Ludvigsen (72) anket umiddelbart dommen på fem års fengsel da den falt i Nord-Troms tingrett i begynnelsen av juli i år.

Ludvigsen ble funnet skyldig i å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg sex fra tre unge menn. Ingen av postene i tiltalen har en strafferamme over seks år. Dermed kunne lagmannsretten nekte en anke fremmet for ny full behandling dersom den mente anken ikke vil føre fram, noe retten har gjort.

– Vi er overrasket over beslutningen om å kun behandle en del av saken. Beslutningen vil bli anket til Høyesterett, sa den tidligere fylkesmannens forsvarer, advokat Kai Vaag, til NRK i slutten av september.

Artikkeltags