Gå til sidens hovedinnhold

Riksrevisjonen stanser trygdesvindel-undersøkelse etter NAV-skandalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Riksrevisjonen skulle etter planen undersøke NAVs innsats mot trygdesvindel, men stanser sine undersøkelser etter NAV-skandalen.

– Vi vurderer fortløpende om ny informasjon har betydning for vårt arbeid og har nå bestemt oss for å stanse undersøkelsen om trygdesvindel, sier ekspedisjonssjef Aleksander Åsheim i Riksrevisjonen til VG.

Riksrevisjonen har som oppgave å kontrollere at NAV gjennomfører oppgavene sine i henhold til Stortingets bestemmelser.

28. oktober ble det klart at norske myndigheter har tolket regelverket for eksport av velferdsytelser for feil. Over flere år har personer som hadde krav på ytelsene, blitt idømt straff og fått krav om tilbakebetaling.

Skandalen kan derfor ha betydning for dataene Riksrevisjonen har hentet inn i sin undersøkelse, og det er bestemt at den stanses.

– Informasjonen, statistikken og dataene er hentet inn i annen kontekst enn dagens, der forvaltningen har operert under en lovforståelse som det nå er usikkerhet om, sier Åsheim til avisen.

Riksrevisjonen følger utviklingen i trygdesaken og vurderer fortløpende hvilken betydning saken har for arbeidet deres. Det er foreløpig ikke aktuelt for revisjonen å opprette en undersøkelse av NAV-skandalen.

Skandalen etterforskes imidlertid av både av et eksternt granskingsutvalg og av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Kommentarer til denne saken