Navn: Robert Israelsen

Parti: Liberalistene

Bosted: Ballangen

Alder: 46 år

Sivilstand: Samboer

Jobb/stilling: Selvstendig næringsdrivende

Derfor stiller jeg til valg i år:

– Jeg har de siste fem årene vært med å bygge opp Liberalistene. Min skjerv i dette arbeidet har vært å etablere Liberalistene Nordland og i år Liberalistene i «nye Narvik kommune».

Årsaken til at jeg ble politisk engasjert:

– Jeg har i alle år vært politisk interessert. Årsaken til at jeg til slutt har valgt partiet Liberalistene, er at jeg oppriktig mener at de mest pressede verdiene i dagens samfunn er retten til å råde over eget liv. Retten til å bestemme over egen eiendom, egen kropp og produktet du skaper, er under press i dag. Det er et stort problem og et sykdomstegn at den minste lille utfordring skal rope etter statlig inngripen og overordnede reguleringer for å løse disse utfordringen.

Dette er de tre viktigste valgkampsakene i min kommune i år:

1: Vi ønsker å fjerne eiendomsskatten med ett pennestrøk. Lever tyvgodset tilbake til de som eier det.

2: Vi ønsker å være en ja-kommune og at forvaltningen gjennomsyres av en ja-holdning.

3: Vi skal være en vaktbikkje som sier nei til kommunale prestisjeprosjekter og innblanding i tiltak som det sivile samfunn selv bør administrere. I denne forbindelse ønsker vi også en privatisering av kommunale oppgaver.

Jeg valgte partiet mitt fordi:

– Jeg ønsker å sette meg på et tog mot en mindre stat og større fokus på ansvaret enkeltindividet har for samfunnet, sitt nabolag, seg selv og sitt liv.

Hvis jeg måtte ha valgt et annet parti, ville det ha vært:

– Sofapartiet, denne var enkel.

Dette partiet sliter jeg mest med å samarbeide med:

– De partier som ønsker å redusere frihet og retten til selvbestemmelse over av egen kropp, eiendom og produkter du skaper. Da blir svaret alle partiene, men mest av alt de som beveger seg lengst til venstre i det politiske landskapet.

Mitt politiske forbilde:

– Mikkel Wara som ungdomspolitiker.

Det viktigste vi kan gjøre for å skape arbeidsplasser er:

– Holde kostnadene nede for å etablere seg i kommunen. Frireguler kommunalt areal og ikke minst: Holde politikere så mye som mulig unna beslutninger angående næring og næringsutvikling.

Det viktigste vi kan gjøre for å skape gode lokalsamfunn er:

– Stol på engasjementet, initiativet og skaperkraften i det sivile samfunn. Ikke bland politikere og øvrighet inn i alt mulig av prosjekter til angivelig «felles gode og nytte».

Det beste med min kommune er:

– Jeg er utrolig glad i Nord-Norge. Det syder og koker av skaperkraft, lyst og kreativitet i denne landsdelen. Ofoten er en perle av muligheter, natur og mennesker. Stropp politikerne fast og slipp folket fri!

LISTETOPPENE

VALG 2019: Fremover presenterer listetoppene i nye Narvik, Evenes og Gratangen kommuner. Vi har bedt alle de lokale listetoppene svare på et sett med spørsmål før høstens kommunevalg. Her kan du bli bedre kjent med dem som kan få makta i din kommune.