– Det hender at vi må hjelpe folk med for eksempel beinbrudd ned bakken, og da er ambulansepulk den tryggeste måten å gjøre det på. Derfor må vi øve på dette, forteller Kjell Ove Nordnes som er operativ leder i Ankenes Røde Kors.

Grunnen til at Røde Kors ikke bruker snøscooter er fordi de ikke har nok kontroll på pulken.

– I bratt og glatt terreng er det lett å miste taket på pulken, og det vil vi ikke at skal skje. Vi skal ha full kontroll på de vi henter ned og da er alpinski og pulk det beste alternativet, sier Nordnes.

Ny opplevelse

Ankenes Røde Kors hadde ikke bare øving i alpinbakken onsdag. Et gjeng var også i barnebursdag.

– Et gjeng var på skøytebanen på Fagernes og holdt øye med en barnebursdag som var der. Det er første gang vi har vært i en barnebursdag. Jeg var selv med, og synes det var et meget vellykket og morsomt oppdrag, forteller operativ leder.

Under konsertene på leveringsfesten til VM-søknaden vil også Ankenes Røde Kors være på plass.

– Vi gjør som regel det vi blir spurt om. Alt fra søk etter person til barnebursdager og konserter. Så vi har masse å gjøre, sier Nordnes.

(Teksten fortsetter under bildet)

 

Snøskredsøk og førstehjelp

Neste helg skal Ankenes Røde Kors på Skjomfjellet å ha øvelse.

– Vi skal trene opp medlemmer til å klare seg ute på vinterstid. De skal blant annet få prøve seg på å lage og oppholde seg i snøhuler og bli kjent på fjellet, forteller operativ leder.

Den siste tiden har nemlig Ankenes Røde Kors fått nye medlemmer.

– Vi har fått flere nye medlemmer som skal trenes og få erfaring. Vi har mange flinke og oppegående folk som skal dele sin kunnskap. I tillegg skal vi ruste opp de som allerede er medlemmer, sier Nordnes og legger til:

– Fra du begynner hos oss til du er et godkjent medlem er det mye man må gå gjennom. Alt fra skredsøk til førstehjelpskurs.