Gratis buss for russ

Russepresidentene i Bodø sammen med samferdselsråden.

Russepresidentene i Bodø sammen med samferdselsråden.

Artikkelen er over 2 år gammel

- Vi å ønsker å gjøre russetiden tryggere, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).

DEL

Også i år blir det gratis buss for russ fra og med 30. april til og med 18. mai.

- Det å tilby russen gratis buss handler om trafikksikkerhet. Vi ønsker at russen får en trygg og trafikksikker russetid, og at de velger å bruke bussen når de trenger transport, forteller Eggesvik til fylkeskommunens hjemmeside.

Russepresidentene ved henholdsvis Bodø og Bodin videregående skole Christine Sofie Kolve Dreyer, Ole Marius Kristiansen og blårusspresident Dina Utheim Sandberg er enig med samferdselsråden.

- Blant russen har vi et veldig stort fokus på sikkerhet, og det gratis busstilbudet er uten tvil med på å gjøre russetiden tryggere, eksempelvis når vi skal til og fra russearrangementer, sier Dina Utheim Sandberg. Ole Marius Kristiansen mener busstilbudet er både etterspurt og svært nyttig

- Gratis buss er også et inkluderende tiltak i russegruppa. Det gjør at alle har samme muligheter til å komme seg på våre arrangementer, uavhengig av om man har foreldre eller andre som kan kjøre, sier Christine Sofie Kolve Dreyer.

Fremtidig bussbrukere

Det er niende året på rad at russen får reise gratis med buss, og fylkeskommunen har fått gode tilbakemeldinger på tilbudet.

- Russen er fremtidige bussbrukere. Vi håper at de opplever busstilbudet så bra at de fortsetter å ta bussen, sier Eggesvik.

For å komme gratis med bussen trenger russen bare å tenke på en ting.
 
- Kle på deg på deg russedressen, og du reiser gratis med bussen, avslutter samferdselsråden.

Artikkeltags