Luft- og sjøstyrker fra Nordflåten øver på ubåtjakt og på å beskytte Russlands økonomiske aktivitet og kommunikasjon i arktiske farvann. Det melder nettstedet HighNorthNews.

Ifølge det russiske utenriksdepartementet startet Nordflåten en kommando- og stabsøvelse med 1.800 soldater, 40 fly og opptil 15 skip sist mandag. Blant skipene er missilkrysseren Marshal Ustinov.

HighNorthNews skriver videre at øvelsen består i å øve på styring av styrkene i «krisesituasjoner i Polhavet», med vekt på å sikre russisk maritim økonomisk aktivitet og sjøveier, som for eksempel den nordlige sjøruten.

Ubåtjakten består av en søke- og angrepsenhet fra Kola Flotilla samt mindre anti-ubåtfartøyer. Eheten støttes av minesveipere, maritime patruljefly og helikoptre. Det er ingen informasjon om antall soldater, fartøyer eller fly involvert.

Til Fremover uttaler talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter, senior kvartermester Marius Vågenes Villanger, at Forsvaret følger med på alt som skjer i Norges nærområder. Ut over dette ønsker han ikke å kommentere den russiske øvelsen.