Saker fra koronastudio 23. mai 2020

DEL

35 personer innlagt på sykehus med påvist koronasmitte

35 pasienter med påvist koronasmitte er innlagt på sykehus i Norge, noe som er ti færre enn fredag.

Sju pasienter får behandling i respirator. Det er én færre enn fredag, opplyser Helsedirektoratet.

Flest, 26 pasienter, er innlagt i Helse sør-øst, fire er innlagt i Helse Midt-Norge, tre i Helse nord og to i Helse vest.

Blant helseforetakene er flest innlagt ved Oslo universitetssykehus med elleve pasienter. Tre er innlagt ved Universitetssykehuset Nord-Norge og to ved St. Olavs hospital.

Det var ved midnatt registrert 8.332 tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

(©NTB)

Rekordhøye reiseerstatninger etter koronautbruddet

Reiseerstatningene har økt kraftig etter koronautbruddet. Det viser tallene forsikringsselskapene har rapportert inn til Finans Norge for første kvartal i år.

– Mange har kontaktet forsikringsselskapene for å få erstatning for avlyste og avbrutte reiser. Dobbelt så høye tall på både antall og erstatninger er registrert sammenlignet med samme periode i fjor. For første kvartal samlet er det 162.000 reiseforsikringssaker og erstatninger på rundt 1,3 milliarder kroner, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en pressemelding.

Den kraftige økningen i erstatninger er knyttet til avbestillinger i mars, og nesten halvparten av reisesakene hittil i år gjelder avbestillinger.

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Utenriksdepartementet vil innen 15. juni vurdere om unntak fra reiserådet kan gjøres for reiser til de nordiske landene.

– Forsikringsselskapene forholder seg til reiserådene og strekker seg langt for å hjelpe folk. De som ikke får reist på planlagte ferier og turer til utlandet fremover på grunn av koronasituasjonen, bør først kontakte flyselskap, hotell eller reiseselskap for å avklare hva de får refundert der, legger Neverdal til.

Deretter kan de kontakte forsikringsselskapet sitt om erstatninger og utlegg.

(©NTB)

Artikkeltags