Saker fra nyhetsstudio 2. mars 2020

DEL

Vogntog har kjørt utfor på Øyjord

En Fremover-tipser kan fortelle at et vogntog har kjørt av veien i rundkjøringen på Øyjord.

– Vogntoget har kjørt rett ut så det blokkerer ikke veien, sier tipseren som sier at vogntoget har stått der en stund.

– Vi kjørte her for én times tid siden, og da sto det også der.

Vegtrafikksentralen har fått inn melding om vogntoget.

– Vi har ikke fått beskjed om at berging er på vei, men at vogntoget ikke er til hinder for annen trafikk.

Foto: Fremover-tipser

FIS utsetter avgjørelsen om verdenscupen i alpint blir avlyst

Mandag holdt FIS-rådet et nødmøte via telefon for å diskutere hva de skal gjøre med finalen i verdenscupen i alpint i italienske Cortina.

Les hele saken her.

FHI: Til sammen 25 personer smittet med koronaviruset i Norge

Det siste døgnet er det bekreftet fem nye tilfeller av koronaviruset i Norge. Totalt er 25 personer smittet med viruset her til lands.

Ingen er innlagt på sykehus, opplyser overlege ved FHI, Siri Helene Hauge.

– Alle er i hjemmene sine og er isolert, sier Hauge.

På kort sikt er det ventet at det vil komme flere tilfeller, ifølge Hauge.

(©NTB)

Fly innstilt – rammer flere avganger

Widerøes fly WF877 som skulle fra Harstad/Narvik lufthavn til Bodø klokken 19:25 er innstilt på grunn av en teknisk feil.

– Flyet skulle gå fra Bodø via Skagen og til Tromsø, og så fra Tromsø via Evenes til Bodø. På grunn av tekniske utfordringer får vi ikke flyet i luften, så det er dessverre flere som blir berørt av dette, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe.

Widerøe rekker ikke å få rette opp de tekniske problemene før noen av avgangene nevnt over.

– Vi må bare beklage. Vi skal hjelpe alle som blir rammet så godt vi kan, enten med transport via bakken eller ombooke billetten til neste avgang, sier Solli.

Elbiler sto for om lag halvparten av nyregistreringene i februar

I februar i år ble det registrert 10.346 nye personbiler i Norge. Elbiler utgjorde nesten 50 prosent.

Det viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Elbiler utgjorde 49,7 prosent av registreringene i februar i år, tilsvarende 5.145 biler. Til sammenligning var prosentandelen for såkalte nullutslippsbiler, som i all hovedsak utgjør elbiler, 40,6 i februar i fjor.

Det ble også registrert 3.047 nye personbiler med hybriddrift, tilsvarende 29,5 prosent av registreringene. I februar i fjor utgjorde hybridbilene til sammenligning 23,7 prosent.

(©NTB)

Hund påkjørt på E6 i Håkvik

En hund løp ut i veien og ble påkjørt på E6 i Håkvik. Hunden ble liggende fast under bilen. Bilberging kom raskt på stedet og fikk løftet opp bilen.

– Hunden krøp frem selv. Hundeeier tar med hunden til dyrlege, melder politiet på Twitter.

Trafikkulykke på E6

Politiet meldte om en trafikkulykke på E6 ved avkjøringen til Polar Park. En lastebil og en personbil var involvert i uhellet.

– Ukjent om det er materielle skader, samt personskader. Nødetater er på veg mot stedet, meldte politiet på Twitter.

Regjeringen vil beholde alle domstolene

Regjeringen vil opprettholde alle rettssteder i Norge, men slå sammen rettskretser, opplyser justisminister Monica Mæland (H).

– Vårt utgangspunkt er at vi trenger domstolene tilgjengelig for alle som trenger det, som kan få prøvd sine saker innen rimelig tid og fatte riktige avgjørelser uansett hvor man bor i landet vårt, sa Mæland på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Den regjeringsoppnevnte Domstolkommisjonen foreslo i høst å redusere antall tingretter fra 60 til 22 ved å gjennomføre en rekke sammenslåinger.

Kommisjonen mener at det bør foretas en kraftig sentralisering av domstolene i samtlige fylker. En rekke små tingretter foreslås slått sammen med andre og i hovedsak samlet i større byer.

Etter at kommisjonen hadde lagt fram sitt forslag sa statsminister Erna Solberg (H) at kuttet fra 60 til 22 tingretter trolig er altfor sterkt.

(©NTB)

Kollisjon mellom to trailere på E8

Nordlys: Politiet meldte at to trailere hadde kollidert på E8 i Lavangsdalen. Dette skjedde i sørgående kjørefelt. Det er kun materielle skader, meldte politiet.

– Det er dirigering på stedet. Politiet på vei til stedet, meldte politiet klokka 10.30.

Vegtrafikksentralen meldte at ett felt var stengt.

– Det vi vet fra dem på stedet er at det har vært brøyting på stedet. En av trailerne har bremset opp og da har den andre kollidert i den første, sier operasjonsleder Siri Ellingsen i Troms politidistrikt.

– Er veien fortsatt sperret?

– Vi har ikke fått beskjed om noe annet, sa Ellingsen til Nordlys klokka 10.50.

Veien er nå åpnet.

Bil tatt av snøskred

Troms politidistrikt meldte om en bil som var tatt av snøskred på fylkesvei 862 ved tunnelen ved Bergsbotn på Senja.

– Det er ikke meldt om noen personskader på de tre personene som var i bilen. Vegen er dekket av snø og er dermed stengt, melder politiet

Det kommer ny vurdering når veien åpnes igjen tirsdag klokken 12.

Nye korona-regler for helsepersonell

Folkehelseinstituttet strammer inn karantenereglene for coronaviruset, skriver AN som siterer VG.

Helsepersonell får nå en karantene på 14 dager dersom de har vært i områder hvor det er vedvarende spredning av viruset.

– Alle som har vært i et smitteområde skal holdes i karantene i 14 dager. Taksameteret går fra de kommer hjem, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth på en pressekonferanse, ifølge VG.

Homenet: Nettverksfeil i Gratangen

Homenet melder mandag morgen om en feil i Gratangen, noe som kan ha ført til at enkelte fiberkunder kan ha mistet forbindelsen.

I driftsmeldingen heter det at de har mistet kontakt med et sentralt nettelement i Gratangen.

– Tekniker er på vei. Årsak foreløpig ukjent, skriver Homenet.

Årets mestere i dart

Herrer:

1. plass Roy Arne Albrigtsen

2. plass Ove Rom

3. plass Tommy Kristensen.

Damer:

Marte Kufaas.

Ny oppdrettsbåt fra Grovfjord

Grovfjord Mekaniske Verksted overleverte forrige uke oppdrettsbåten «Hekkingen» til Norway Royal Salmon AS som driver oppdrett av laks i Vest-Finnmark og Troms. I tillegg har konsernet minoritetsandeler i 3 tilknyttede norske oppdrettsselskaper som til sammen har 10 oppdrettskonsesjoner og Arctic Fish på Island. «Hekkingen» er fjerde båt som NRS Farming henter ut fra Grovfjord, heter det i en pressemelding fra Grovfjord Mekaniske Verksted.

Trafikkulykke på E6 i Troms

Klokken halv åtte mandag morgen fikk politiet melding om en trafikkulykke i Kåfjord i Troms. Tre kjøretøy skal være involvert i ulykken.

– Ukjent skadeomfang. E6 er stengt inntil videre på grunn av ulykken Nødetater er på veg til stedet, melder politiet på Twitter.

Snart blir det billigere å handle på nett fra utlandet

Nettavisen: – Dette er veldig gode nyheter for dem som handler på nett fra utlandet. Det blir mye billigere og enklere for forbrukerne, så vi er veldig fornøyd med løsningen, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten Norge til Nettavisen.

Den norske regjeringen fjerner den såkalte 350-kronersgrensen for varer kjøpt på nett i utlandet 1. april. Det betyr at det blir merverdiavgift fra første krone når du kjøper varer fra selskaper som ikke skatter til Norge, som for eksempel Amazon. Les hele saken her

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken