Tre over veien i Skistua

Fremover fikk onsdag klokken 19.35 et tips om at et tre lå over veien i Skistua. Ett kjørefelt var sperret av treet.

Fremover nyhetsredaktør Silja Björklund Einarsdóttir var på stedet og kunne melde at tipset stemte bra. En lyktestolpe like ved treet er avslått, men hun visste ikke om det har noen direkte sammenheng med at treet har falt.

En mann stoppet med bilen og gikk ut og forsøkte å dytte vekk treet uten hell. Ei eldre dame og en annen mann forsøkte også å dytte vekk treet. Også de uten hell.

Brannvesenet er klokken 19.53 på stedet for å rydde opp. Klokken 20.03 hadde de fått treet unna veien.

140 bilister fikk samme svar fra UP

Utrykningspolitiet (UP) har onsdag hatt kontroll på Lilleskånland. Etter å ha kontrollert 140 bilførere kunne Troms politidistrikt meddele på Twitter at ingen av dem fikk noen reaksjoner fra UP.

Politiet advarer mot falske profiler på Instagram

Forrige uke dukket det opp to kontoer på Instagram som utgav seg for å være politiets nettpatruljer. På de falske kontoene ble det lagt ut en mye omtalt selvmordsvideo. Det skriver politiets nettpatrulje - Troms på Facebook.

I tillegg utstedte kontoene trusler mot politiet og andre. Kontoene ble raskt steng og personene bak identifisert. Kort tid etter dukket det igjen opp to nye falske politikontoer, og politiet fant fort ut at det var de samme som stod bak.

Personene er nå anmeldt. Via samarbeid med Instagram har personene nå fått begrensninger i sin bruk av Instagram.

Det er ulovlig å utgi seg for å være politi, også på nett.

Økt militæraktivitet i Bjerkvik

I noen uker fremover vil man merke økt militæraktivitet i Bjerkvik når HV-16 tar opp igjen øvingsaktiviteten.

Da koronaen traff Norge i mars ble det bestemt at Heimevernet (HV) skulle stoppe alle kurs, øvelser og treninger for å bidra i samfunnsdugnaden for å bremse smittespredningen.

Samtidig har HV hele tiden stått i beredskap, også for å kunne støtte det sivile samfunn om nødvendig. For eksempel har soldater fra HV-16 hatt bistand til politiet ved riksgrensen på Bjørnfjell i mars, april og mai, melder forsvaret i en pressemelding.

Frykter nytt smittetilfelle i Tromsø

Tromsø kommune frykter det er en ny person som er koronasmittet. På kommunene hjemmeside er står det at det per 23. september er en ny som er positivt smittet, men samtidig står det at det er «uavklart om dette er reell positiv, videre undersøkelser pågår, begrenset smittesporing».

Smittevernoverlege Trond Brattland forteller til Nordlys at de er usikre på det er smitte og at de jobber for å avklare dette gjennom retesting. Det svaret vil i verste fall først foreligge i løpet av noen dager.

137 personer ble testet i går. Seks personer sitter i isolasjon og sju i karantene i kommunen.

Nordlandsbanen stengt

Nordlandsbanen stengt for togtrafikk mellom Mo i Rana og Lønsdal fordi det er skade på sporet etter uvær. SJ setter inn buss i stedet.

Det er imidlertid åpnet for normal trafikk mellom Lønsdal og Bodø, og mellom Mo i Rana og Trondheim, men det må påregnes forsinkelser.

Strekningen mellom Mo i Rana og Lønsdal er stengt til klokken 10.00 onsdag, melder Bane Nor.

Ytterligere 55 bekreftet smittet av korona i Oslo

Smittetallet i Oslo økte med 55 fra tirsdag til onsdag, viser oppdaterte tall fra Oslo kommune. Bare én bydel er under grensen for rødt nivå.

Økningen i smittetall er det nest høyeste Oslo har registrert på en enkelt dag i løpet av de siste to ukene.

Bydel Vestre Aker er eneste bydel hvor smitten ligger under 20 per 100.000 personer. I store deler av hovedstaden er smitten nå betydelig høyere.

St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Sagene og Stovner har alle over 100 smittede per 100.000.

Fortsatt er det flest smittetilfeller i aldersgruppen 20–29 år.

Oslo kommune innførte mandag strengere smitteverntiltak i et forsøk på å demme opp for den økte spredningen i byen.

141.000 personer var arbeidsledige i august

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser at 141.000 personer var arbeidsledige i august. Det er 52.000 flere enn før koronakrisen.

Ifølge sesongjusterte tall var det færre arbeidsledige i august enn i juli, viser Arbeidskraftundersøkelsen til Statistisk sentralbyrå.

141.000 arbeidsledige tilsvarer 5 prosent av arbeidsstyrken.

Uværet kommer tilbake

Hadde du håpet på at været roet seg og at du kunne ta en kveldstur i skinnet av nordlyset i dag? Glem det.

Et nytt lavtrykk er på vei og du kan forvente deg sterk vind og enda mer nedbør i kveld. Yr opprettholder gult farevarsel for både flom og vind i Narvikområdet.

– Det kommer til å merkes godt, men det blir ikke like kraftig som på mandag, trøster meteorolog Eirik Samuelsen.

Martin Ødegaard testet positiv for korona

Real Madrids Martin Ødegaard har testet positivt på korona, ifølge radioprogrammet El Transistor og flere andre spanske medier. Nordmannen avlagt den positive testen da han kom tilbake fra San Sebastian, der han søndag spilte fra start mot gamleklubben.

– Dette er hundre prosent troverdig informasjon, sier Petter Veland i Viasport til Dagbladet. Han er ekspert på spansk fotball.