Én anmeldt etter barmarkskjørings-kontroll i Målselv

Politiet og Statens naturoppsyn har med helikopter avholdt kontroller med henhold til barmarkskjøring i midt -og sør Troms. Seks ble kontrollert. Det medførte i én anmeldelse, samt at tre personer må fremvise gyldig dispensasjon i etterkant.

Kjell KolsvikVentet tap for narvikinger

Som ventet ble Lillestrøm, som kjemper helt i toppen i eliteserien for kvinner i fotball, for god for tabelljumbo Røa.

Katrine Winnem Jørgensen og Vilde Fjelldal startet henholdsvis på midtbanen og på topp da Røa ga Lillestrøm kamp om poeng i godt over en omgang. Etter 0–0 ved pause scoret hjemmelaget to mål i løpet ev. fem minutter i starten av andre omgang. Klubben til de to unge damene fra Narvik tapte 0-2, og ligger fortsatt sist på tabellen. Men det skiller kun poenget opp til Lyn på kvalifiseringsplass.

Elleve personer tatt av politiet på Innhavet

Utrykningspolitiet gjennomførte en laserkontroll i en 50-sone på Innhavet lørdag formiddag. Det resulterte i at elleve førere ble ilagt forenklet forelegg.

Den høyeste hastigheten ble målt til 68 kilometer i timen.

Kirken advarer om sprit og ild

Bruk av håndsprit og tenning av lys har ført til brannskader under en konfirmasjonssamling. Kirkeverge mener ulykken kunne vært unngått.

KA – Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter melder på sine nettsider at en kvinne fikk brannskader under en konfirmasjonssamling tidligere denne måneden, skriver Vårt Land.

Kvinnen hadde fulgt instruksen og spritet hendene før lyset ble tent. Spritflasken var plassert på samme bord som lysene, opplyser kirkevergen, som ønsker å være anonym av hensyn til den aktuelle kvinnen.

– I vår iver etter å påse at alle spriter hendene sine, glemte vi brannfaren. Vi priser oss lykkelige over at det gikk ganske bra. Hånden ble forbrent, men heldigvis tok ikke noe annet fyr, sier kirkevergen.

Branninspektør Sigurd Folgerø Dalen ved Oslo Brann- og redningsetat påpeker at brannfarlig håndsprit og levende lys er noe som ikke hører sammen.

– Kirken bør gjøre risikovurderinger som er tilpasset at det nå brukes brannfarlig væske i kirkerommene, sier Dalen, som understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag.