Etterlyser vitner etter voldtekt i Kiruna sentrum

Natt til søndag fikk politiet i Kiruna inn en anmeldelse etter en voldtekt av ei kvinne. Det melder det svenske politiet på sine nettsider. Voldtekten skal ha skjedd i Kiruna sentrum ved midnatt til søndag.

Ingen personer er arrestert etter hendelsen. Politiet etterforsker saken, og har blant annet gjennomført avhør. De er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe som kan settes i sammenheng med hendelsen.

Koronasmitte ved nyfødtintensiven på Rikshospitalet – tre babyer isolert

To ansatte ved nyfødtintensiven på Rikshospitalet har fått påvist koronasmitte. Tre babyer er isolert, og 25 ansatte er satt i karantene.

De tre babyene som er isolert, har testet negativt for viruset, opplyser klinikkleder Terje Rootwelt ved barne- og ungdomsklinikken ved Oslo universitetssykehus til TV 2.

Tidligere søndag opplyste sykehuset at det var to pasienter som var isolert i forbindelse med smitten blant de to ansatte.

Avdelingen tar nå kun imot nye pasienter som må til Rikshospitalet, og nyfødtintensiven på Ullevål har økt beredskap for å ta imot nye pasienter.

Seksjonen på Rikshospitalet har totalt 20 sengeplasser. Ved om lag 60 prosent av sengene gis det intensivbehandling.

Ved seksjonen behandles nyfødte med et stort spekter av tilstander. Dette strekker seg fra svært tidlig fødte barn ned til uke 23, til kritisk syke terminfødte barn. Seksjonen på Rikshospitalet har også landsdekkende behandlingsansvar for alle nyfødte med medfødt hjertefeil.

På landsbasis er det blitt registrert 82 bekreftede smittetilfeller det siste døgnet. Totalt er 13.626 bekreftet smittet her i landet, og 270 smittede er døde.

Lørdag ble det kjent at det var registrert smitte ved Drammen sykehus, men sykehuset sier at smitteveien er kjent og ligger utenfor sykehuset, og at de har kontroll på situasjonen.

Ett førerkort beslaglagt og 16 kontrollerte

Politiet i Narvik oppretter sak etter at de stoppet en mann i Narvik etter mistanke om kjøring i beruset tilstand. Mannen ble framstilt for lege for bevissikring og førerkortet til vedkommende ble beslaglagt.

I Bjerkvik hadde politiet en trafikkontroll i natt hvor 16 stykker ble kontrollerte. Av de 16 ble det ingen reaksjoner.