Saker fra nyhetsstudio 29. februar 2020

DEL

Ingen alvorlig syke av koronasmitte i Norge

Totalt er nå 15 personer i Norge bekreftet smittet av det nye koronaviruset, men ingen av dem er alvorlig syke eller sykehusinnlagt.

– Alle de positive er i hjemmeisolasjon. Ingen av dem er alvorlig syke eller sykehusinnlagt, sier overlege Are Berg ved Folkehelseinstituttet til NTB lørdag kveld.

– Det er smitte fra nordmann til nordmann, men alle de 15 tilfellene har kjent smittevei. Alle har en relasjon til utbruddsområder. Det er ikke slik at det er noen tilfeldig smitte i Norge, konstaterer han.

(©NTB)

Alle nødetatene rykket ut til melding om røykutvikling på Ankenes

Terje Øverdal ved 110-sentralen i Bodø kunne fortelle at de hadde fått inn en melding om røykutvikling i en leilighet på Ankenesstranda like ved Ankenes Fargesenter lørdag ettermiddag.

- Alle nødetater er på tur, men vi vet ikke mer for øyeblikket, sa Øverdal til Fremover.

Fremovers journalist, Ann-Kristin Hanssen, var på stedet og kunne fortelle at det ikke var noen synlige flammer.

– Det lukter røyk, men jeg kan ikke se noen flammer. Røykdykkere er gått inn i huset for å finne ut hvor røyken og lukta kommer fra, sier Hanssen.

Det viser seg at det har vært tilløp til brann i en søppelkasse. Politiet har tatt avhør på stedet og oppretter sak.

Foto: Ann-Kristin Hanssen

Fire personer involvert i trafikkulykke i Narvik

To biler kræsjet i lyskrysset ved Scandic Narvik lørdag ettermiddag.

En klaget på smerter i brystet og ble sjekket ut av helse på stedet, skrev politiet på Twitter.

Fremover journalist Silja Björklund Einarsdottir var på stedet og kunne fortelle at både brannvesen og ambulanse var på plass, men at politiet ennå ikke er kommet og var på tur.

Les mer her.

Nå skal snøen fjernes – og du må parkere et annet sted

Det er kommet mye nedbør den siste tiden, og for å øke fremkommelighet og ivareta trafikksikkerheten skal Veg og park rydde og kjøre bort snø fra det offentlige vegarealet langs Dronningens gate fra krysset Brannbakken til Breibakken tirsdag 5. mars fra 07-14:30, skriver de i en e-post. Les hele saken

Foto: Julie Arntsen

Ber de som har vært i områder rammet av konronavirus og som har influensasymtopmer vurdere om de skal komme til Narvik

Junior VM i alpint nærmere seg, og arrangørene går nå ut med en ny anbefaling til deltakerne.

Les hele saken her.

Snøras ved Svolværgeita

I den første meldingen som kom skrev politiet på Twitter at de så skispor som gikk inn i skredet og at de ikke hadde oversikt over om sporene kom ut på andre siden.

Etter vurdering fra helikopter fra Harstad ble det klart at det ikke gikk spor inn i skredet. Sporene på stedet gikk ved siden av skredet og det var tydelig at det var gått opp og ned i samme spor.

Skredet skal ha vært cirka 10–15 meter bredt og cirka 50 meter bredt.

– Politiet takker alle instanser for oppmøte og deltakelse, skriver politiet på Twitter.

Mann mistenkt for fyllkjøring på snøskuter

En 25 år gammel mann er mistenkt for fyllekjøring på snøskuter på Riksgränsen. Mannen ble stoppet av politiet fredag kveld rundt klokken 22:30. Det skriver NSD som først omtalte saken.

Politiet tok med seg mannen til Kiruna for blodprøver.

Trolig vil førerkortet blir beslaglagt.

Militært kjøretøy og personbil har kollidert

Et utenlandsk militært kjøretøy og en personbil kolliderte lørdag ettermiddag i Målselv. Én person er skadet. Vedkommende er tatt hånd om av helsepersonell. Les hele saken her

Fansen har samlet inn penger til Jahn Teigens begravelse

Tidligere denne uken ble det kjent at Jahn Teigen ikke blir gravlagt på statens bekostning. Nå har hundrevis av fans samlet inn penger til begravelsen. Det er Sigrun Syversen fra Fredrikstad som har tatt initiativ til innsamlingen på nettsiden Spleis, skriver Nettavisen.

– Tanken er å vise Sara at folket bryr seg om han. Når staten ikke vil hedre han, så kan folket gjøre det, sier Syversen, som har fått godkjennelse av Teigens datter, Sara Skorgan Teigen, til innsamlingen.

Lørdag ettermiddag hadde nærmere 400 mennesker samlet inn nok til å nå målet på 75.000 kroner.

De siste 15 årene er det tre kulturpersonligheter som er gravlagt på statens bekostning: Arne Nordheim (2010), Wenche Foss (2011) og Rolv Wesenlund (2013).

Lørdag ble Teigen hedret med en minnekonsert i hjembyen Tønsberg. Han døde mandag.

(©NTB)

Mann overnattet i banken

Politipatruljen måtte ta seg en tur til lokalene til Sparebank1 i Bodø sentrum i 10-tiden lørdag.

Årsaken var en utenlandsk mann som var til sjenanse for andre kunder i minibank-lokalet.

– Han ble bortvist fra stedet. Han hadde tatt tilhold og det fremstår som han overnattet i slusen, opplyser operasjonsleder Tommy Bech hos politiet i Nordland til Avisa Nordland.

E10 åpnet igjen etter snøras i Lofoten

E10 på Smorten i Lofoten ble fredag stengt på grunn av et ti meter bredt snøras. Lørdag formiddag åpnet veien igjen.

Raset gikk fredag ettermiddag, og to biler kjørte inn i raset.

Alle som satt i bilene, kom seg imidlertid ut uskadd, opplyste politiet.

Bilister ble bedt om å kjøre etter forholdene, og politiet advarte om fare for nye skred.

(©NTB)

Trafikkuhell på Øse

Politiet i Nordland meldte like etter klokken 12 lørdag at det hadde vært et trafikkuhell på E6 ved Øse. Et militært kjøretøy hadde veltet. Ingen personer ble skadet. Kjøretøyet sperret deler av veien, men veien ble åpnet igjen noen timer senere.

Alle «blåste grønt»

Politiet har hatt promillekontroll i Bjerkvik lørdag formiddag. Totalt ble 55 sjåfører kontrollert. Ingen reaksjoner, melder politiet i Nordland.

Null promille

Politiet har hatt promillekontroll på Drag. 30 ble kontrollert. Ingen reaksjon, opplyser politiet i Nordland.

Ambulanse kolliderte

Politiet i Nordland melder at det har vært et trafikkuhell i Lødingen. Det har vært et sammenstøt mellom to biler. De involverte melder til politiet at ingen er skadet. Det er noen trafikale utfordringer på stedet. Statens vegvesen melder at det er redusert fremkommelighet på E10 ved Kåringen på grunn av trafikkuhellet. Politiet har kommet frem til stedet. Det ene involverte kjøretøyet er en ambulanse. opplyser politiet. Det pågår opprydding på stedet. Bergingsbil er bestilt.

Snøskred slukte to biler i Lofoten – vei sperret til lørdag

To biler ble fredag ettermiddag sittende fast i et ti meter bredt snøskred på E10 i Lofoten. Alle som satt i bilene, kom seg ut uten skader, melder politiet. Bilførerne mistet brått sikten og kjørte rett inn i raset, opplyser politiet i Nordland.

Fare for nye skred gjør at veien er stengt, i første omgang til i morgen. En ny vurdering blir tatt lørdag morgen. Veitrafikksentralen opplyser til Lofotposten at det er vanskelige kjøreforhold i Lofoten og ber bilistene kjøre etter forholdene.

Fylkesvei 815 er brøytet og kan brukes som omkjøringsvei mellom Leknes og Svolvær, opplyser politiet.

(©NTB)

Bil i grøfta

En bil kjørte i grøfta på Setermoen like etter midnatt. Ingen personer ble skadet. Føreren, en mann i 20-årene, blir siktet for promillekjøring, opplyser politiet i Troms.

Gutt i tenårene fyllekjørte

Politiet stoppet ved 07-tiden lørdag morgen en gutt i slutten av tenårene på Setermoen. Han er fremstilt for blodprøve, etter mistanke om kjøring av bil i alkoholpåvirket tilstand, melder politiet i Troms. Gutten har erkjent forholdet. Førerkortet er beslaglagt og sak opprettes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken