Trafikkulykke på Beisfjordveien

Like før klokka 19.30 rykket nødetatene ut til en trafikkulykke mellom en personbil og en motorsykkel.

– MC fører klager på smerter i kne. Er våken og bevisst. Skadestedet er sikret, skriver politiet på Twitter.

Fremovers journalist Julie Arntsen er på ulykkesstedet, som er cirka 3,5 kilometer fra avkjørselen til Beisfjord. Det var først lang kø i retning Beisfjord, men politiet begynte etter kort tid å slippe biler forbi.

Klokka 19.21 skriver politiet på Twitter at føreren av personbilen ser ut til å være uskadd, mens mc-føreren tas hånd om av ambulanse, som kort tid etter ble sendt til sykehus for sjekk.

– Vi jobber med å få en oversikt over hva som har skjedd, skriver politiet.

FHI: Flere smittede i Norge enn først antatt

Folkehelseinstituttet har oppjustert anslaget over antallet smittede av koronavirus i Norge etter å ha fått ny kunnskap ettersom tester er analysert.

Aftenposten gjengir lørdag kveld de nye anslagene fra en rapport FHI har offentliggjort. Inntil i forrige uke anslo helsemyndighetene at mellom 34.600 og 43.500 personer har vært smittet av korona i Norge.

I rapporten, som er datert 1. september, er imidlertid anslaget over antall smittede siden pandemien startet i februar økt med 60 prosent. Nå mener FHI at mellom 55.000 og 73.000 personer har vært smittet av koronaviruset.

Bakgrunnen for de nye anslagene er ny kunnskap basert på de 11.000 personene som har testet positivt på covid-19.

– Vi har så langt antatt at viruset spredte seg noenlunde jevnt over de ulike aldersgruppene. Når vi ser på testdataene så langt, ser vi nå at noen aldersgrupper i stedet er overrepresentert, mens andre er underrepresentert, sier professor i biostatistikk Arnoldo Frigessi ved Universitetet i Oslo og leder av Big Insight-senteret.

Professoren mener nå at helsemyndighetene ikke lenger kan anta at smitten sprer seg i samfunnet etter det demografiske mønsteret.

Mjølner U 20 tapte

Mjølner sine U20-gutter møtte naboen Harstad IL til kamp i Narvik lørdag. Hjemmelaget tapte kampen 1–3.

Mjølner sine U20-jenter skal i aksjon for første gang i serien søndag. Mjølner møter Sortland/Morild/Melbo hjemme i Narvik.

1.100 i karantene i Fredrikstad og Sarpsborg

500 personer i Sarpsborg og nærmere 600 i Fredrikstad er satt i karantene etter koronautbruddet knyttet til en muslimsk feiring forrige uke.

Det viser oppdaterte tall fra begge kommunene lørdag.

I Sarpsborg er 437 skoleelever, 48 lærere, 22 barnehagebarn, 6 ansatte ved et sykehjem og 2 barnehageansatte i karantene, ifølge kommunens oversikt.

Fredrikstad kommune opplyser at nærmere 600 barnehagebarn, elever og lærere i barne- og ungdomsskolen er i karantene.

Nordmenn har blitt mindre bekymret for å bli smittet

39 prosent av de spurte i en ny undersøkelse oppgir at de er bekymret for å bli koronasmittet. Tallet er lavere enn i august, da det lå på sitt høyeste.

Toppen ble nådd i uke 33, da 46 prosent sa at de var bekymret for å bli smittet, ifølge Norsk koronamonitor fra Opinion.

– Det har snart gått et halvt år siden Norge stengte ned. Vi er i dag like bekymret for korona som vi var i mars, men passert bekymringstoppen i august, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I den nye undersøkelsen oppgir 24 prosent av befolkningen at de har tillit til at folk flest i Norge følger råd og retningslinjer for å unngå smitte. Et flertall på 55 prosent svarer nei til dette, mens resten svarer «vet ikke». Tilliten har falt hver måned fra mai til august, og i uke 33 var den på bare 16 prosent.

– Folk flest har fortsatt ikke tillit til at folk flest unngår smitte. Likevel er trenden at vi nå begynner å stole litt mer på hverandre igjen, sier Clausen.

I mai hadde 52 prosent tillit til at folk følger koronaråd og -retningslinjer.