Saker fra nyhetsstudio fra 20. mars 2020

DEL

E6 stengt ved Ulvsvåg

E6 ved Ulvsvåg på Hamarøy er stengt på grunn av et stanset kjøretøy. Det melder Statens vegvesen på sine nettsider.

Skuffet over NTP-forslaget

Fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Berntzen (Sp), er sint og skuffet etter å ha lest Transportetatenes prioriteringsforslag til kommende Nasjonal transportplan.

Flere viktige prosjekter er ifølge Nordland fylkeskommune tatt ut. Om man legger samme ramme i statsbudsjettet som i 2020, vil det være så godt som ingen nye store prosjekter igjen i siste del av kommende NTP-periode 2028–2033, hevdes det i en pressemelding.

– Hålogalandsvegen er i prioriteringsforslaget ikke lenger et bundet prosjekt, og kan forstås slik at det er falt ut. Det er kun fordelt rammer til forberedende arbeider på 578 millioner kroner til et prosjekt som trolig ikke skal bygges. Ellers finner jeg ikke noe mer på dette prosjektet i prioriteringsforslaget fra transportetatene til Nasjonal transportplan, sier Bentzen, som beskrives som sint og skuffet.

– Om dette skulle bli regjeringens forslag, er det en katastrofe, sier Berntzen.

Fylkestinget i april blir digitalt

Nordland fylkesting har planlagt årets andre samling 22. – 24. april på Thon Hotel Lofoten i Svolvær. Nå blir fylkestinget i stedet gjennomført digitalt. Det melder Nordland fylkeskommune på sine nettsider.

Norges Bank kutter styringsrenten til 0,25 prosent

(NTB): På et ekstraordinært møte har Norges Bank besluttet å kutte styringsrenta med 0,75 prosentpoeng til 0,25 prosent.

– Lavere lånekostnader på eksisterende og nye lån vil kunne gjøre det enklere for norske bedrifter å komme seg gjennom en krevende tid. Det vil også kunne hjelpe husholdninger som opplever at inntektene blir redusert, skriver de i en melding.

Norges Bank satte i forrige uke ned styringsrenta fra 1,5 prosent til 1 prosent. Dermed har Norges Bank kutta renta kuttet renta med totalt 1,25 prosentpoeng på én uke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken